За словами виконавчий директора МФВ Євгена Бистрицького, оскільки жодний з проектів не має політичної складової, зустріч на цьому й завершилася, сповіщає Тиждень

У зв’язку з цим Адміністрація Фонду просить відповідні структури взяти до уваги, що МФВ згідно з його статутом не має права підтримувати ініціативи жодної політичної партії.

Також керівництво МФВ, нагадало, що Фонд під час різноманітних виборів ніколи не підтримував ініціативи, які були направлені на щось інше, аніж на чесність та свободу волевиявлення.

«Якщо ми й будемо підтримувати громадські організації під час виборів восени 2010 року, то ця підтримка спрямовуватиметься саме на такі позапартійні ініціативи», — пояснив Бистрицький.

За його словами, якби СБУ спрямовувало власні сили, накопичені за рахунок виборців-платників податків, на те, щоб дійсно забезпечити чесність виборів, невикористання адмінресурсу тощо, «то такі фонди, як наш, могли б з набагато більшою користю спрямовувати вивільнені фінансові ресурси на розвиток відкритого, некорумпованого, демократичного тощо суспільства в Україні».

08-09-2010 13-08