Петро Порошенко посів перше місце у антирейтингу українських політиків. 43% українців не проголосували б за нього за жодних обставин. На другому місці у цьому списку лідер партії «Опозиційна платформа - За життя» Юрій Бойко із результатом у 36%.

Про це свідчать дані опитування, яке оприлюднила соціологічна група «Рейтинг». Дослідження проводили з 12 по 13 лютого.

Лідерка партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко та президент Володимир Зеленський отримали у антирейтингу електоральних настроїв українців по 33%.

На репутації п’ятого президента, скоріш за все, позначилась так звана вугільна справа, фігурантами якої є, зокрема, представник тої ж проросійської партії “ОПЗЖ” Віктор Медведчук і Петро Порошенко.

Вище керівництво Росії у жовтні 2014 року залучило Медведчука до підривної діяльності проти України. Для реалізації схеми Медведчук домовився з Петром Порошенком, який як президент України мав необхідні можливості адмінвпливу на вертикалі виконавчої та законодавчої влади.

Порошенко висловив сумніви щодо якості вугілля, яке Україна отримувала з Південно-Африканської Республіки. Це стало причиною розірвання контракту з ПАР. Далі посприяв призначенню на посаду міністра енергетики Демчишина, який за даними ДБР, допоміг у реалізації схеми постачання вугілля з «Л/ДНР». У результаті злочинної змови Порошенко і його спільники вивели з України щонайменше 205 млн грн.