Ухвалення законопроекту про податкові зміни (5600) збільшить фіскальний тиск на бізнес та негативно вплине на економіку країни, він має бути відхилений. Про це йдеться в заяві Американської торгової палати (АСС), розміщеної на її сайті.

За оцінкою експертів компаній-членів Палати, запропоновані урядом зміни до Податкового кодексу є неприйнятними для бізнес-середовища, адже призведуть до посилення фіскального тиску на сумлінних платників податків і погіршення інвестиційної привабливості України.

В АСС висловили зауваження щодо окремих положень законопроекту, зокрема тих, що стосуються змін в адмініструванні податку на прибуток підприємств у частині списання збитків; внесення змін щодо особливостей застосування ПДВ, які, серед іншого, можуть спричинити проблеми із відшкодуванням ПДВ; погіршення становища платників податків у процесі узгодження податкового зобов’язання та його оскарження; перегляду податкових ставок та збільшення податкового навантаження на окремі галузі, включаючи акцизи, оренду за користування радіочастотним ресурсом, запровадження акцизного збору на відновлювані джерела енергії.

Окрім того, в АСС звернули увагу, що ухвалення законопроекту №5600 порушить принцип стабільності податкового законодавства, і закликали депутатів його відхилити.

«Бізнес-спільнота занепокоєна впровадженням значних змін до податкового законодавства без передбачення достатнього перехідного періоду. Це негативно впливає на інвестиційну привабливість України, адже такі зміни шкодять довгостроковому бюджетному плануванню компаній», - зазначається в заяві.

Раніше член парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна заявила, що Україна вже втратила мільярди інвестицій через безкінечні податкові ініціативи уряду, і зараз з країни йдуть останні інвестори.
Водночас народний депутат Олексій Устенко зауважив, що податкові ініціативи уряду повинні прийматися тільки після обговорення з профільними бізнес-асоціаціями та врахування їх зауважень.
Нагадаємо, 12 травня уряд на своєму засіданні затвердив законопроект, яким вносяться зміни до Податкового кодексу України, що передбачають підвищення податків для низки галузей.

Читайте также статью Леонида Штекеля "Историческая встреча Байдена и Путина: чем чревата для Украины"

Напомним, ранее сообщалось, что в Энергосообществе ЕС считают, что акциз на «зеленую» энергию максимально ухудшит условия для инвесторов.

Также сообщалось, что украинцам рассказали о сценариях повышения тарифов на электроэнергию. Напомним, новые тарифы должны ввести с 1 июля.

Смотрите также фидео беседы шеф-редактора портала "Хвиля" Юрия Романенко и руководителя крупной трейдинговой компании Вячеслава Коханова, в ходе которой они обсудили, как формируется цена на электроэнергию в Украине и почему она будет дорожать.

Подписывайтесь на канал «Хвилі» в Telegram, на канал «Хвилі» в Youtube, страницу «Хвилі» в Facebook, канал Юрия Романенко на Youtube, канал Юрия Романенко в Telegram, страницу в Facebook, страницу Юрия Романенко в Instagram

Популярные статьи сейчас

Трампист Джонсон держит в заложниках миллионы украинцев - CNN

Канада не будет продолжать миграционную программу для украинских беженцев

АЗС показали, сколько стоят бензин, дизель и автогаз в Одесской и Львовской областях

В окружении Путина не верят в причастность Украины к теракту в Подмосковье, - Bloomberg

Показать еще