Вчора я написав емоційний допис про те, як партія ЄС намагалась цілком в дусі роспропаганди переконати загал, що саме Петро Порошенко очолював (а отже, напевно, і організував) головну подію Дня Незалежності - величний Марш захисників України.

Зараз, коли еміоції охололи, я спробую по цеглинках розкласти, що саме викликало моє щире обурення, і чому я вважаю, що участь "колони" ЄС в марші було деструктивним та ницим вчинком.

Але перед цим невеличке застереження. Петро Олексійович - справді дуже талановита людина. Він заробив мільярд, чудово опанував англійську, став справжнім оратором, суттєво схуднув у свої 54, не впав в депресію та продовжив боротьбу за владу після нищівної поразки на виборах. Але головне - він перевершив Юлію Володимирівну у мистецтві відключати людське раціо. Тому цей допис стосується лише тих, у кого раціо досі працює, хто визнає дієвість законів логіки, а також той факт, що не все що робить Петро Олексійович, апріорі добре. А тепер спробуємо розібратись по суті.

Організаційний комітет Маршу, до якого входила низка ветеранських організацій, одразу заявила, що "захід проходитиме без залучення політичних партій". І це природньо. Бо День Незалежності єднає усіх ветеранів, які заплатили дорогу ціну, аби це слово стало перетворилось з конституційної декларації на трагічну реальність. Партії за означенням роз'єднують. Тому логічно, що умовою ветеранської ходи було відкласти на час партійні прапори і об'єднатись заради України.

Ба більше, за кілька днів до Маршу організаційний комітет оприлюднив регламент проведення заходу, в якому наголошувалось, що "захід оголошується, як і торік, гостро аполітичним. Будь-яка символіка політичних партій — заборонена. З метою уникнення неприємних ситуацій просимо всі політичні сили не використовувати марш як майданчик для піару!"

На схемі розташування "коробок", яку підготував оргкомітет, чудово видно, що участі жодної "колони" ЄС чи іншої партії в Марші не передбачалось. В колоні мали йти самі ветерани, волонтери та чинні військовослужбовці.

Здавалося б все максимально зрозуміло. Будь-які політичні сили мали безліч інших локацій, де вони могли зібрати своїх симпатиків та провести акцію із партійним забарвленням. Але Петро Олексійович не був би собою, якщо б не спробував використати чужий захід в особистих цілях.

На сьогодні, зібравши інформацію з різних джерел, я маю підстави стверджувати, що саме "зімпровізована" участь коробки ЄС створила хаос в другій половині колони, яка формувалась так, щоби Петра Олексійовича з його симпатиками не погнали з маршу ветеранів. УДА, замість 34 коробки, стала після "Азову" (відомого своєю любов'ю до Порошенка) та ГО "Центурія", яка також орієнтується на Білецького. По суті Дмитро Ярош порушив попередні домовленості і прикрив своїми бійцями Петра Олексійовича та його почт. Бог і побратими судді Дмитру...

На якомусь етапі "колона ЄС", наплювавши на підкреслену позапартійність Маршу захисників вітчизни та зазделегідь затверджений регламент, стала в кінець величного маршу ветеранів. А коли, як і було передбачено планом заходу, десятки тисяч захисників вітчизни дійшли до Майдану Незалежності, "коробка" ЄС рушила далі в бік Європейської площі, використавши вщент заповнений ветеранами Майдан як масовку для фотографій Порошенка на чолі "багатотисячної колони ветеранів". Ба більше, попереду прихильники Петра Олексійовича несли банер з одним з офіційних гасел партії ЄС: "З незалежністю не жартують", який наразі розвішаний у партійних кольорах по всій Україні.

А далі цілком в стилі Соловйова та Кисельова прес-служба ЄС розповсюдила інформацію, що "Петро Порошенко з дружиною Мариною пройшли на чолі колони ветеранів війни проти російської агресії під час багатотисячного Маршу Незалежності, який відбувся в центрі Києва."

Не секрет, що у ветеранів російсько-української війни, скажімо м'яко, неоднозначне ставлення до п'ятого Президента України. Як показало торішнє голосування на президентських виборах, як мінімум половина людей у формі воліє мати на чолі української армії "клоуна" Зеленського, а не "сивочолого гетьмана" Порошенка.

Навіщо було збурювати ветеранську спілноту відвертою маніпуляцією? Навіщо було витирати ноги об зазделегідь узгоджений регламент проведення позапартійного заходу у цей святий для ветеранів день? Навіщо було провокувати конфлікт між ветеранами, які підтримують Порошенка і які на нюх його не переносять ?

Ця маніпуляція мені нагадала Лукашенка, що бігає у броніжилеті з автоматом по території свого палацу і ніяк не може повірити, що народ Білорусі його просить на вихід. Що Білорусь можлива без нього. Що білоруський народ - ковалі власної долі, а не його кріпаки.

Популярные статьи сейчас

От разведывательных БПЛА до гранатометов: детали нового пакета помощи Украине от Германии

Россия нанесла колоссальные разрушения Бурштынской и Ладыжинской ТЭС, - ДТЭК

Вместо доллара: Нацбанк рассматривает вариант привязки гривны к евро

НКРЭКУ ответила, повысят ли тарифы на электроэнергию: чего ждать украинцам

Показать еще

Так і Петро Олексійович ніяк не може змиритись, що Україна можлива без нього на чолі. Як можлива без Кравчука, Кучми, Ющенка та Януковича. Бо Україна за своєю сутністю Res Publica - спільна справа українського народу. А в респібліці, на відміну від автократій, незамінних лідерів не буває. Тому ми із завидною регулярністю змінюємо очільників Банкової - кого в строк, а кого й достроково.

І те, що Зеленський - поганий Президент, означає лише те, що і його ми невдовзі замінимо. Але точно не на Вас. Бо Україна - це важкий і трагічний шлях у майбутнє. А Ви - це вже минуле, в яке українці не звикли повертатись...

Подписывайтесь на канал «Хвилі» в Telegram, на канал «Хвилі» в Youtube, страницу «Хвилі» в Facebook, на страницу Хвилі в Instagram