Заварити величезну чашку чаю, набрати різних смаколиків та вмоститися перед монітором, щоб подивитися якийсь цікавий фільм, — мрія, що переслідує мене вже дуже давно. А ще так«теплі» весняні вечори, які дарує нам погода останнім часом, посилюють це бажання все більше й більше. І, от коли все переховане втілено: чай гріє повітря і руки, солодощі ваблять, я витрачаю безліч часу аби обрати, що ж подивитися.

Сучасний кінематограф

Сучасний кінематограф – це великий турецький базар: де безліч різноманітного товару, але щоб знайти якусь якісну цікаву річ, треба знати де шукати. Тому, щоб не споживати черговий американський кіно-фастфуд, відкрила для себе нову категорію – фільми на реальних подіях.

Переваги такого кіно очевидні. Зазвичай сюжет не просто дивує, а перевертає світогляд. До того ж, історію героїв можна потім прослідкувати чи дослідити самостійно, що створює додатковий ефект присутності, задіяності вас у фільмі.

Звісно, варто зважати, що більшість із відзнятих нині кінострічок, основаних на реальних подіях. Мають неабияку долю вигадки. Однак, зазвичай, такі допридумані кіно можна легко впізнати за жанром.

Зрозуміло, що фільм жахів –це не точна передача історії. Але, якщо  історичний чи фільм-біографія – будьте впевнені, вигадки у ньому буде дуже мало.

Образ героя

Ще одна перевага такого кіно – образ героя. Він справжня людина!:) І тому не має таких над здібностей, які дозволяють  йому вижити навіть від прямого пострілу у скроню. Я, звісно, не Станіславський, але таким героям вірю набагато частіше і щиріше, аніж сталевому Брюсу Віллісу у всіх частинах «Міцного горішка».

До того ж, якщо ви людина, котра має обмаль часу та не хоче його витрачати на усілякі безглузді фільмові жуйки, від яких ні користі, ні шкоди, та навіть післясмак проходить дуже швидко. Ця категорія фільмів, упевнена, припаде вам до смаку. Оскільки враження залишаються завжди і емоції такі стрічки викликають дуже різні: від абсолютного захоплення та почуття щастя до потужного незадоволення, розпачу та обурення.

До прикладу, найвідоміші кіно, в основі яких лежить реальна історія: «Врятувати рядового Райана», фільм Стівена Спілберга, «Список Шиндлера», «Діжа», заснована на реальних подіях історія всесвітньо відомої супер-моделі на ім’я Джіа Марі Паранджі, «Скафандр і метелик» — кінофільм режисера Джуліана Штабеля.

Дивитися чи ні?

Фільми, що мають в основі реальні факти, дуже часто піддають критиці. Тому, переглянувши таке кіно, ви матимете ще одну тему для розмов та дискусій із друзями 🙂

Попри те, обіцяю, таке кіно не залишить вас байдужим, емоції обов’язково будуть. І, навіть якщо це не буде стовідсотковий захват, це точно буде концетрнована щирість. Оскільки не проникнутись чиєюсь історією буде дуже складно. Головне, уміти виносити правильні уроки, навіть із кіно!)

 

За матеріалами молодіжного видання Пункт.

Популярные статьи сейчас

Консульства Украины перестанут предоставлять услуги для мужчин призывного возраста: дата

Не только повестки: как будет вручаться требование ТЦК и что грозит уклонистам

Полиция задержала подозреваемых в расстреле патрульных: фото и подробности

Metrans и Укрзализныця запустили новое сообщение между Польшей и Украиной

Показать еще