Про це «Хвилі» повідомили у прес-службі Міноборони України.

Одночасно в Головному військово-медичному клінічному центру “ГВКГ” у Києві та Центральній стоматологічній поліклініці Міністерства оборони України були задіяні 16 операційних і працюють десятки хірургів, лікарів-протезистів і анестезіологів. Близько трьом десяткам пацієнтів встановлено 120 імплантантів.

В рамках Всеукраїнської благодійної акції “Якість життя для наших батьків” також проведено безкоштовні операції по імплантації зубів ветеранам Великої Вітчизняної війни у Військово-медичному клінічному центрі Південного регіону в місті Одеса та Військово-медичному клінічному центрі ВМС ЗС України у Севастополі.

– Ми постійно переймаємося долею наших ветеранів. І найкраща  турбота про них – це конкретна справа. Благодійна акція, яку підтримали військові стоматологи – ще одне підтвердження нашої шани і поваги до людей, які віддали кращі роки життя справі захисту Вітчизни, – зазначив Міністр оборони України Дмитро Саламатін.

Він висловив переконання, що ця ініціатива буде поширена і в інших регіонах України.

Ініціатива проведення Всесвітнього дня безкоштовної імплантації виникла на вітчизняних теренах порівняно недавно. На сьогодні ця акція є одним із наймасштабніших соціальних проектів у сфері світової медицини. Автори ідеї впевнені, що знання та вміння імплантологів повинні застосовуватися не тільки для заможних людей, а й для тих, хто не може оплатити таку вартісну послугу, проте найбільше цього заслуговують та потребують.

Благодійна акція перетворилася у потужний міжнародний рух, і українську ідею вже підтримали у Німеччині, США, Росії, Бельгії, Угорщині, Бразилії, Білорусі, Казахстані, Грузії, Польщі, Азербайджані, Болгарії, Молдові, Вірменії, Литві, Латвії, Туреччині та на Кіпрі. У всіх цих державах цього дня також безкоштовно проводять протезування.

У 2010-2011 роках такі акції відбулися у багатьох українських містах і закордоном, встановлено майже 1500 зубних імплантантів 350 людям літнього віку.

– Українські військові лікарі займаються цією шляхетною справою вже не один десяток років. Тому активно підтримали ідею своїх колег, – підкреслив головний стоматолог Міністерства оборони України Рафік Камалов.