Дефолт дестабилизирует ситуацию в стране и приведет к экономическому упадку, который будет длиться годами.

Об этом заявила лидер Батьківщини Юлия Тимошенко на странице в Facebook.

Дефолт неприпустимий

Сьогодні всі жваво обговорюють тему дефолту. Я можу не погоджуватися з фінансовою політикою, яку вів уряд, і питатися, навіщо було брати такі дорогі борги, які зараз має виплачувати Україна, — але ми маємо збалансований бюджет, який передбачає всі необхідні виплати. Тому передумов для дефолту не існує.Дефолт – це повна дестабілізація всього життя країни. І це економічний занепад, який буде тривати роками. І тому я просила би, щоб ніхто так легко і так невимушено, так безвідповідально не розглядав питання дефолту.Ні в якому випадку, ні за яких обставин не можна допустити, щоб Україна пішла в дефолт.Мені здається, за всіма цими політичними баталіями, за всіма цими інтригами і, в тому числі, боротьбою за крісла, всі сьогодні забули про країну та людей. Але я буду постійно нагадувати.

Gepostet von Юлія Тимошенко am Montag, 27. Mai 2019

Она подчеркнула, что госбюджет на 2019 год является сбалансированным. По мнению Тимошенко, «предпосылок для дефолта не существует».

«Дефолт — это полная дестабилизация всей жизни страны. И это экономический упадок, который будет длиться годами. И поэтому я просила бы, чтобы никто так легко и так непринужденно, так безответственно не рассматривал вопрос дефолта. Ни в коем случае, ни при каких обстоятельствах нельзя допустить, чтобы Украина пошла в дефолт», — заявила политик.

Также у Зеленского уже тоже рассказали про отношение к идее дефолта.

Подписывайтесь на канал «Хвилі» в Telegram, на канал «Хвилі» в Youtube, страницу «Хвилі» в Facebook.