Про це «Хвилі» повідомили в Департаменті преси та звязків зі ЗМІ МО України.

Бойові машини, які пройшли капітальний ремонт та модернізацію на Львівському авіаційно-ремонтному заводі ДК “Укроборонпром”, увійдуть до складу сил і засобів Збройних Сил України, які охоронятимуть повітряний простір нашої держави під час проведення матчів фінальної частини Євро – 2012.

– Ми є свідками визначної для 40-ї бригади тактичної авіації події – за тиждень до її бойового складу введено одразу два літаки. Бригада “оживає”, льотчики наполегливо готуються до виконання завдань за призначенням, – зазначив начальник Генерального штабу ЗС України.

Генерал-лейтенант Володимир Замана підкреслив особисту роль у процесі переозброєння армії та відновлення справності наявної у Збройних Сил України техніки Міністра оборони України Дмитра Саламатіна.

– Завдяки його наполегливості, попри всі проблеми, оборонне відомство виконує своє завдання щодо забезпечення Збройних Сил новою, відремонтованою або модернізованою технікою, – наголосив він.

Головнокомандувач Збройних Сил України повідомив, що з початку року до авіаційних з’єднань Повітряних Сил надійшло вже 12 літаків. А до кінця року заплановано поставити до строю ще 8.

– За умови збереження нинішніх темпів прийняття і виконання рішень, за 2-3 роки ми відновимо бойовий склад авіації, паралельно здійснюючи повноцінну бойову підготовку, – підкреслив він.

Говорячи про напрямки, за якими модернізується авіаційна техніка Збройних Сил, генерал-лейтенант Володимир Замана зазначив, що модернізація є комплексною і стосується планера літака, приладів радіолокації, прицільних пристроїв, засобів зв’язку і ураження тощо.

– Навіть незважаючи на стрімкий розвиток науки і техніки, проведена модернізація дозволить ефективно використовувати бойові літаки мінімум 7-8 років, – наголосив Головнокомандувач ЗС України.

У той же час, він підкреслив, що пріоритетним для керівництва Генерального штабу Збройних Сил України на сьогодні є підготовка військових фахівців, у тому числі льотчиків.

– Звичайно, відновлення технічної справності та модернізація озброєння і військової техніки важливі. Але найголовніше мати професіоналів, які здатні експлуатувати цю техніку і озброєння, – зазначив генерал-лейтенант Володимир Замана.

Також начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Володимир Замана під час перебування у 40-й бригаді тактичної авіації на Київщині раптово перевірив її готовність до виконання завдань з протиповітряної оборони держави.

Зокрема, за наказом начальника Генштабу у повітря був піднятий вертоліт Мі-24 зі складу чергових сил.

Популярные статьи сейчас

Путин наказывает Шойгу за неспособность достичь военных целей в Украине - ISW

Украинцам рассказали, какие льготы могут получить ветераны при трудоустройстве

Кабмин принял важное решение о кредитах: отсрочка до конца 2025 года

Украинцев предупредили об опасности на Пасху: введут ряд ограничений

Показать еще

Головнокомандувач Збройних Сил України також перевірив питання, пов’язані із завершенням підготовки авіаз’єднання до виконання завдань в рамках антитерористичного забезпечення Євро–2012.

– Антитерористичне забезпечення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу ми розглядаємо як виконання бойового завдання. Це конкретна відповідальна робота, – підкреслив генерал-лейтенант Володимир Замана.

Він зазначив, що на Збройні Сили України покладається забезпечення безпеки повітряного простору над містами, де пройдуть матчі футбольної першості.

– Ми готові діяти за різними сценаріями. Готуючись до Євро–2012, льотчики наполегливо відновлювали свій бойовий вишкіл, у тому числі виконували бойові стрільби і пуски ракет на авіаційних полігонах, – наголосив начальник Генерального штабу ЗС України.

Варто додати, що під час перебування в розташуванні авіабригади генерал-лейтенант Володимир Замана також ознайомився з виконанням військовими льотчиками планових польотів.