На Донбассе, сегодня, 30 июля в районе ответственности оперативно-тактической группировки «Север», противник совершил обстрел позиций Объединенных сил.

Об этом сообщает  штаб ООС в Facebook.

Как сообщается, вблизи Луганского по направлению Нижнего Лозового боевики обстреляли позиции украинских военнослужащих из гранатометов различных систем.

«С начала текущих суток Вооруженные Силы Украины придерживаются устойчивого режима прекращения огня, тогда как вооруженные формирования Российской Федерации и ее наемники нарушают запрет на использование любого оружия», — говорится в сообщении.

Потерь с украинской стороны не было зафиксировано.

Вечірній брифінг прес-центру Об’єднаних сил

Вечірній брифінг прес-центру Об’єднаних сил#ООС #операція_ОС #Ukraine_army #Joint_Forces_Operation#daily_statementВід початку поточної доби Збройні Сили України дотримуються сталого режиму припинення вогню, тоді як збройні формування Російської Федерації та її найманці порушують заборону на використання будь-якої зброї. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив обстріл позицій Об'єднаних сил:поблизу ЛУГАНСЬКОГО з напрямку НИЖНЬОГО ЛОЗОВОГО – з гранатометів різних систем.Втрат з української сторони не зафіксовано.29 липня Збройні Сили України дотримувалися сталого режиму припинення вогню. Натомість, збройні формування Російської Федерації та її найманці 3 рази порушили режим припинення вогню. З них 1 раз – із застосуванням забороненої Мінськими угодами зброї – міномету калібру 82 мм. Також, противник відкривав вогонь із застосуванням реактивного піхотного вогнемету та великокаліберного кулемету.Факти турбуючого вогню противника зафіксовано поблизу населених пунктів КАМ'ЯНКА, ГНУТОВЕ та ВОДЯНЕ.29 липня в районі проведення ООС представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил розкрито 1 тяжке тілесне ушкодження, 13 крадіжок, 1 хуліганство, 2 факти незаконного обігу вогнепальної зброї та 8 фактів незаконного поводження з наркотичними засобами. За підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації та її найманців затримано та передано до правоохоронних органів 5 осіб. Виявлено 21 адміністративних правопорушення. Вчора через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхало понад 19000 осіб та 2100 транспортних засобів. 19500 осіб та 2300 транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотному напрямку. 29-ом особам було відмовлено в пропуску через лінію розмежування.Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі. Суспільно-політична та гуманітарна обстановка залишається під контролем Об'єднаних сил. Об'єднані сили до виконання завдань готові!

Gepostet von Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation am Dienstag, 30. Juli 2019

Подписывайтесь на канал «Хвилі» в Telegram, на канал «Хвилі» в Youtube, страницу «Хвилі» в Facebook