Оприлюднив листа Тимошенко її адвокат Сергій Власенко.

«Висловлюю Вам своє крайнє людське обурення аморальною відеозйомкою, яка була проведена працівниками СБУ 14 грудня 2011року в моїй присутності у камері медично-санітарної частини Київського СІЗО.

Вимагаю від Вас публічно спростувати неправдиву інформацію, що ця відеозйомка проводилася невідомо ким та прихованою відеокамерою. Ви добре знаєте, що 14 грудня в супроводі офіційних посадових осіб СІЗО до камери увірвався офіцер СБУ зі знімальною групою, яка його супроводжувала, та всупереч моїм запереченням почали в упор мене знімати. Вони скористалися тим, що я прикута хворобою до ліжка та не можу ухилятися, уникнути від прямої відеозйомки в обличчя. Це виглядало майже як розстріл.

Також висловлюю своє крайнє обурення фото та відеомонтажем умов мого перебування в СІЗО. Вам, як одному з керівників СІЗО, добре відомо, що я ніколи!!! не знаходилася в камері 242 в таких умовах, як показали по телебаченню. Камера 242, в якій я перебувала до переведення в медично-санітарну частину СІЗО, була зовсім іншою. Ви дуже добре знаєте, що в камері 242 ми знаходилися втрьох в п’ятнадцяти квадратних метрах з вікном без скла, без гарячої, а часом і без холодної води, з бетонною підлогою, полицями та табуретками, збитими з необроблених дошок ув’язненими, та «парашею» за метровою перегородкою. Про які «плазми», душові кабінки та дзеркала з кахлями Ви дезінформуєте людей. Саме тому я вимагаю від Вас офіційно спростувати неправдиву та неправедну інформацію, що камера 242 з інтер’єрами, які продемонстровані по телебаченню — це камера, у якій я знаходилась, знаходжусь або буду знаходитись.

{advert=4}

Також я категорично відмовляюся від переведення в будь-які особливі, спеціально відремонтовані камери після завершення лікування в медично-санітарній частині СІЗО. По-перше, вважаю це спеціально організованою брудною операцією СБУ за дорученням Януковича для подальшої моєї безчесної компроментації, а по-друге — вважаю аморальним перебувати в спеціально показушно відремонтованих камерах у той час, коли інші ув’язнені перебувають в скотських, нелюдських умовах утримання та сплять по черзі, навіть на підлозі, з причини критичного перевантаження СІЗО.

Вимагаю після лікування перевести мене в звичайну, таку як насправді є, камеру разом з іншими ув’язненими, щоб під час приїзду в СІЗО європейських та світових представників вони змогли побачити не штучну, гламурну показуху, а справжнє катування ув’язнених, нелюдське поводження з ними, гірше, ніж з тваринами — причому до того, як суд визнав їх винними.

Якщо Ви після мого переведення в медичну частину СІЗО зробили в камері 242 якийсь спеціальний парадний ремонт, запропонуйте цю камеру мешканцю Межигір’я, а не мені. Мені відремонтовані каземати не потрібні».