Про це політик заявив в ефірі програми «Велика політика».

 

«Мені прикро, коли про Україну за кордоном говорять як про країну третього світу, країну корупції. Наша політика сьогодні пронизана корупційними зв’язками, і є бізнесом. Я ніколи не стану одним з таких політиків», — сказав Віталій Кличко.

Політик також зауважив, що якби він зробив заяву про свою відмову від участі у виборах мера столиці, то ці вибори відбулися б вже найближчої неділі: «Я завжди говорив і говорю, що не розчарую киян. Я хочу поставити крапку в цьому питанні. Досить спекуляцій».

Кличко зазначив, що партія «УДАР» дотримується принципу непоборення по відношенню до колег по опозиції. «Влада виграє, якщо ми будемо воювати одне з одним. На жаль, не всі опозиційні сили сьогодні дотримуються цього принципу так само, як ми».

Відповідаючи на запитання журналістів в студії, Кличко також заявив, що «УДАР» за жодних обставин не співпрацюватиме з Партією регіонів. «Ми лише в тому випадку братимемо участь у формуванні нового уряду, якщо його сформує демократична більшість. Ми хочемо, щоб до влади прийшли нові політики, і щоб змінилося ставлення до політики в Україні». На думку Кличка, головними ознаками нової української політики мають бути репутація і порядність: «Ми — інші, ми не були при владі. Багато політиків вже встигли побувати і в опозиції, і у владі, проте так і не виконали своїх обіцянок. На жаль, в українській політиці начебто відбувається ротація, але нічого не змінюється».

Також на думку лідера «УДАРу» теми депутатської недоторканності і мови стають актуальними лише перед виборами, тому що мають спекулятивний характер. «Державна мова повинна бути одна — українська. Треба любити свою країну», — сказав Кличко.