Пребывая в зоне ООС, секретарь СНБО Александр Данилюк протестировал оружие и технику, которую получают военные.

Об этом он написал на своей странице в Фейсбук.

«Морпехи сказали, что нельзя ехать на передовую на бронемашине «Варта», поскольку это рискованно. Поэтому на передовую поехали на проверенной временем технике. Но потом мы с морпехами все же проехались в «Дозору» — чтобы я сам мог оценить недостатки этой техники. Так я понял, что «Варта» ничего не стоит», — написал он.

Как он отметил, идея бронемашины в том, чтобы защищать бойцов. А в реальности она велика; не маневренная, ее корпус слишком высок. Иными словами, идеальная цель для врага.

«Кто производит эти бронемашины? Их создает компания из окружения Пашинского — «Украинская бронетехника». Хочу предложить самому Пашинскому приехать на передовую в «Дозору» и попробовать продержаться более двух минут», — сказал секретарь СНБО.

Александр Данилюк отметил, что с военными надо разговаривать, надо задавать вопросы и услышать их ответы. Они лучше всех знают, что именно им нужно.

«В этом контексте реформирования «Укроборонпрома» — один из важнейших приоритетов моей команды. Процесс начат. Подробнее в скором времени. Армия будет получать то, что ей нужно, а не то, что ей навязывают», — подытожил он.

Як техніка (не)захищає наших бійцівУчора разом з командою були в зоні воєнних дій. Окрім оцінки ситуації, ми також тестували зброю і техніку, яку отримують наші хлопці. Її якість я зміг оцінити з перших хвилин: морпєхи сказали що не можна їхати на передову на бронемашині «Варта», оскільки це ризиковано. Тому на передову поїхали на перевіреній часом техніці.Але потім ми з морпєхами все ж проїхались у «Варті» — щоб я сам міг оцінити вади цієї техніки.Так я зрозумів, що «Варта» нічого не варта.Ідея бронемашини в тому, щоб захищати наших бійців. А у реальності вона велика, не маневрена, її корпус занадто високий. Іншими словами, ідеальна ціль для ворога.Хто ж виробляє ці бронемашини? Їх створює компанія з оточення Пашинського — «Українська бронетехніка».На відео ми з хлопцями сміємося, але насправді не до сміху. Хочу запропонувати самому Пашинському приїхати на передову у «Варті» і спробувати протриматись більше двох хвилин.З військовими треба розмовляти, треба задавати питання і чути їх відповіді. Вони краще за всіх знають, що саме їм потрібно.В цьому контексті реформування Укроборонпрому — один з найважливіших пріоритетів моєї команди. Процес розпочато. Детальніше незабаром.Армія має отримувати те, що їй потрібно, а не те, що їй нав‘язують!

Gepostet von Alex Danylyuk am Mittwoch, 12. Juni 2019

Подписывайтесь на канал «Хвилі» в Telegram, на канал «Хвилі» в Youtube, страницу «Хвилі» в Facebook