Делегація Комітету також взяла участь у засіданні Штабу зі спільних розслідувань порушень антимонопольного законодавства у державах учасницях СНД при МРАП, сповіщає прес-служба антимонопольного комітету.

У рамках заходів відбулися обговорення результатів діяльності Штабу, практичних проблем у сфері сучасної конкурентної політики та координація діяльності антимонопольних органів під час спільних розслідувань.

Рафаель Кузьмін доповів про досвід Комітету щодо ролі економічного аналізу під час проведення антимонопольних розслідувань, а також розповів про резонансні справи Антимонопольного комітету України.

Крім того, делегація Комітету провела робочі зустрічі з представниками конкурентних відомств держав-учасниць СНД щодо обговорення шляхів подальшого розвитку двосторонніх відносин.

Як відомо, Міждержавна рада з антимонопольної політики держав-учасниць СНД створена у 1993 році на підставі багатостороннього Договору про проведення узгодженої антимонопольної політики.

Штаб зі спільних розслідувань порушень антимонопольного законодавства в межах СНД працює з травня 2006 року. Метою діяльності Штабу є виявлення та припинення транснаціональних антиконкурентних практик.