У рамках реалізації Стратегії розвитку столиці до 2025 року Музей історії міста Києва розпочав реалізацію нового проекту розвитку муніципальної колекції творів про місто «Київ назавжди. Kyiv forever».

Основна мета виставкової частини проекту – представити твори класиків українського живопису, сучасних майстрів та молодих художників, що присвячені Києву – місту минулого та сучасній українській столиці, повідомляє прес-служба Кабміна.

Виставковий проект складатиметься із трьох окремих частин: перша представлятиме роботи із фондів Музею історії міста Києва, друга – твори сучасних майстрів, а третя – роботи молодих художників. Експозиції розміщуватимуться на двох платформах: з 5 квітня у музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва (за адресою: вул. Б.Хмельницького, 7), де будуть презентовані роботи класиків та визнаних майстрів сучасності, і з 9 квітня у Київській міській галереї мистецтв «Лавра» на вул. І. Мазепи, 17 презентуватимуть роботи молодих художників.

Так, перша частина проекту, яка складатиметься із фондів Музею історії міста Києва – творів С.Шишка, В.Орловського, С.Світославського, Г.Світлицького, Ф.Коновалюка, О.Хвостенко-Хвостова, та інших майстрів, які довго залишалися недоступними для широкого загалу.

Друга частина спрямована на створення живописного новітнього літопису Києва за участю сучасних майстрів і молодих художників. Куратори виставки разом із визнаними митцями вже розпочали роботу над експозицією, але проект залишається відкритим для участі всіх художників, чиї роботи відповідають визначеним критеріям.

До участі в проекті запрошуються художники, які працюють у різних техніках (живопис, графіка, інсталяції тощо) та мають роботи, присвячені українській столиці, тематика яких у той чи інший спосіб пов’язана з життям Києва, зазначають організатори.

Критеріями добору робіт є:

  • участь в українських та зарубіжних аукціонах, бієнналє, ярмарках мистецтв і міжнародних виставках;
  • творчий підхід до роботи та креативність;
  • крім пейзажів Києва у роботах можуть зображуватися знаменні події з історії міста, знакові фігури і обличчя;
  • у творах має бути передано не лише фактаж, а й дух міста.

До відкриття виставки буде видано каталог, до якого увійдуть усі художні твори, представлені у виставковому проекті.

Для участі у проекті розвитку муніципальної колекції творів про Київ «Київ назавжди. Kyiv forever» фотографії з роботами та короткі біографічні довідки можна надсилати до 17 лютого 2013 року на електронну адресу: vassylyna@ukr.net

За додатковою інформацією звертатися за тел.: (044) 520-28-23, 520-28-27.