Одні з найскандальніших політиків Російської Федерації зробив гучну заяви, повідомивши про те, що Російська Православна церква зазнала поразки і тепер «головною православною країною світу» є Україна.

Про це політик розповів, виступаючи в ефірі пропагандистської програми «Вечір з Володимиром Соловйовим» на телеканалі «Росія 1», пишет businessua.com

Несподіване прозріння головного пропагандиста і кривдника нашої держави пов’язане з тим, що політик упевнений, в Україні більшовики знищили набагато менше церква, ніж в Російській Федерації, тому УПЦ і дістанеться Томос.

«Порошенко заявляє, що Україна стає найбільшою православною країною. Ви уявляєте, він частково правий. Тому що в Україні всі парафії, церкви, храми були збережені, а в основному зруйновані в Росії. Ось як зробили руками більшовиків в Кремлі! Здавалося б, руйнували церкви по всій радянській країні. Ні — в основному за етнічної Росії спалюють, руйнують. В Україні збереглася. І там зараз реально більше парафій, храмів, монастирів. Якщо вони отримують автокефалію, то вони проголошують себе вже головною православною країною. І як би говорять, що Москва тепер уже — не третій рим», — з обуренням сказав одіозний політик.