Військова прокуратура повідомила про підозру члену угрупування Гладковського-Жукова-Рогози за статтею 212 — ухиляння від сплати податків.

Таким чином, прокуратура визнала Рогозу керівником фірми “Оптимумспецдеталь”, через яку, згідно розслідуванню програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”, проганяли 93 млн грн оборонних коштів на фіктивні компанії, пише Bihus.info.

“Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 01.04.2016, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 205, ч. 1 ст. 358 КК України”, йдеться в офіційному повідомленні ГПУ.

В ході досудового розслідування встановлено, що громадянин Р. (Андрій Рогоза, — Bihus.info), фактично здійснюючи керівництво ТОВ «ОПТИМУМСПЕЦДЕТАЛЬ», під час постачання запчастин та комплектуючих на державні підприємства, які входять до складу ДК «УКРОБОРОНПРОМ», умисно вчинив дії по заниженню суми податкових відрахувань до державного бюджету України у розмірі 26,6 млн грн.

Рогозі повідомили підозру в ухиленні від податків (ч. 3 ст. 212 КК України)

“Враховуючи відшкодування підозрюваним шкоди, завданої державі несплатою податків, запобіжний захід до нього не застосовувався. Досудове розслідування триває”, — йдеться в повідомленні.

Окрім того, виступаючи на засіданні РНБО, Луценко повідомив, що отримані в ході слідства докази, в тому числі телефонні апарати, передали до експертної установи, — повідомляє Українська правда.

«Якщо експертиза підтвердить їх автентичність, то ми не виключаємо, вірніше, плануємо вручення підозри ймовірним співучасникам Рогози у цьому розкраданні держаного бюджету шляхом несплати податків», — сказав Луценко.

«Очікуємо результатів і щодо ймовірних зловживань і посадовими обов’язками, які від листопада 2018 року є компетенцією НАБУ. Йдеться про окремого представника апарату РНБО, про керівників концерну, про керівників державних оборонних задів – усі ці посадові є виключною підслідністю НАБУ, і ми чекаємо результатів щодо ймовірних їхніх порушень», — підсумував Луценко.

Нагадаємо, в розслідуванні програми йдеться про те, що Андрій Рогоза був партнером Віталія Жукова і Ігоря Гладковського в схемах розкрадання коштів в оборонному комплексі. За даними журналістів, через декілька фірм — “Оптимумспецдеталь”, “Ренал” і тоді ще президентську “Кузню на Рибальському” група “освоїла” щонайменше 250 млн грн. від державних бронетанкових заводів.

Напомним, сегодня Петр Порошенко на СНБО высказался о расследовании Бигуса

Как сообщалось, он также предложил ввести в состав набсовета «Укроборонпрома» специалистов из стран НАТО.

Подписывайтесь на канал «Хвилі» в Telegram, на канал «Хвилі» в Youtube, страницу «Хвилі» в Facebook

Популярные статьи сейчас

Канада не будет продолжать миграционную программу для украинских беженцев

Украина не получит €5 млрд из прибыли от замороженных российских активов - СМИ

Вместо доллара: Нацбанк рассматривает вариант привязки гривны к евро

В окружении Путина не верят в причастность Украины к теракту в Подмосковье, - Bloomberg

Показать еще