Після 18.00 призначений у березні Генеральний директор ТОВ «Агентство УНІАН» Вадим Осадчий запропонував йому «піти по-хорошому», отримавши матеріальну компенсацію, пише у своєму фейсбуці співробітниця УНІАН Лана Самохвалова.

Коли О.Харченко не погодився, його було ознайомлено із наказом «Про переміщення Харченка О. О. в інший структурний підрозділ». З формулюванням: «у зв’язку із необхідністю вдосоконалення системи подачі матеріалів для публікації на веб-сайті, підвищення якості роботи редакторів сайту, покращення інформативності та грамотності матеріалів, що публікуються, керуючись Ч.2. ст.32 Кодексу законів про працю Україну -наказую: Харченка Олександра Олександровича, головного редактора, перемістити з 15.05.2012 року в структурний підрозділ Веб-сайт УНІАН на посаду головного редактора».

Сьогодні зранку на планірці В.Осадчий повідомив керівникам підроздлів про зміни в структурі агентства і представив нового шеф-редактора агентства Михайла Ганницького, який був призначений заступником О.Харченка у грудні минулого року через голову головного редактора.

На зауваження представника профспілкового осередку НМПУ про те, що такі дії суперечать законодавству, генеральний директор заперечив і сказав, що це не звільнення, а переміщення, передбачене КЗпП.

На запитання про причини усунення Харченка з посади Осадчий відповів: «Особисті».

Сьогодні на 16.30 нове керівництво скликає збори трудового колективу, щоб представити нового шеф-редактора та керівників новостворених підрозділів.

Олександр Харченко заявив, що категорично не згоден з наказом, який є незаконним, оскільки така зміна посади аж ніяк не є «переміщенням»,і буде оскаржувати його в суді та органах прокуратури,яка має стежити за порушенням трудових прав.

Олександр Харченко вважає це продовженням політики знищення незалежних ЗМІ в Україні, як це було зроблено з «Газетой по-киевски», телеканалом «СІТІ» та іншими ЗМІ.

На сайті УНІАН тим часом з’явилося таке повідомлення:

В УНІАН — новий шеф-редактор

Шеф-редактором агентства призначений Михайло Ганницький, який раніше виконував обов’язки заступника головного редактора ІА «УНІАН». Головний редактор агентства, Олександр Харченко, переміщений на посаду головного редактора веб-сайту агенції.

Михайло Ганницький з грудня минулого року також є шеф-редактором компанії «1+1 Інтернет», яка управляє інтернет-проектами Групи «1+1», і з кінця 2011-го року за сумісництвом працював в УНІАНі. До роботи у Групі «1+1» він обіймав посаду головного редактора сайту segodnya.

«Сподіваюся, що зі вступом Михаїла на нову посаду, нам вдасться прискорити процес позитивних перетворень в агентстві, з тим, щоб зробити з нього прибуткову і впливову медіа-компанію на вітчизняному ринку, — прокоментував кадрові перестановки генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий, — першочергові завдання — наростити клієнтську базу передплатників агентства, поліпшивши якість і кількість ексклюзивних новин, які публікуються щодня, і підвищити відвідуваність веб-сайту unian.ua — для виконання цього завдання нам повинні допомогти досвід і знання Олександра Харченка, який тепер впритул займеться веб-ресурсом».

Популярные статьи сейчас

Украинским водителям грозит штраф или лишение прав за отсутствие одного предмета в авто

Ашан, Метро и Варус обновили цены на сахар, подсолнечное и сливочное масло 1 мая

В Польше показали неутешительную статистику с украинцами: мобилизация повлияла

Германия приняла судьбоносное для Украины решение: пример для других стран

Показать еще

За словами Михайла Ганницького, роботу на новій для нього ділянці належить виконати велику, але це буде цікаво: «УНІАН — агентство, компанія — має потужну історію, великий репутаційний потенціал і довіру — клієнтів і читачів. Разом з тим, у ряді напрямків своєї роботи, агентство дещо відстало від темпів розвитку ринку. Мені здається, що більш ефективне використання наявних у компанії ресурсів дозволить закріпити за УНІАНом лідируючі позиції на українському медіа-ринку».

Джерело