Про це сказав журналістам виконуючий обов’язки міністра фінансів Ігор Уманський.

«Ми вивчили ситуацію в «Укрпромбанку»: його баланси, активи, пасиви і вважаємо, що сьогодні правильніше вирішити соціальне питання — забезпечити захист вкладників за допомогою держави, але порятунок приватного бізнесу за рахунок платників податків, а саме покривати збитки у повному обсязі, державі немає сенсу», — сказав Уманський.

За його словами, Міністерство фінансів і Нацбанк розглядають можливість переведення коштів вкладників «Укрпромбанку» (УПБ) до Ощадбанку.

«Є позиція Національного банку, є позиція Мінфіну. Це питання розглядалося на раді з капіталізації. Найголовніше рішення – це у будь-який спосіб забезпечити виконання зобов’язань перед вкладниками та юридичними особами. Чи буде це зроблено через механізм передачі даних зобов’язань «Ощадбанку», іншому банку або через участь держави – це питання, яке додатково доручено відпрацювати Національному банку спільно з Міністерством фінансів», – сказав Уманський.

Разом з тим, він зазначив, що пропозицію Нацбанку про переведення вкладів фізосіб в Ощадбанк було продиктовано позицією Мінфіну. «Інше питання — це буде робитися через Ощадбанк чи не Ощадбанк. За сьогоднішніх умов таке переведення виглядає найбільш логічно», — додав міністр.

При цьому він висловив надію на те, що закон про спрощення процедури рекапіталізації банків буде підписано президентом.

«Якщо його буде підписано, то у нас із Нацбанком з’являться реальні можливості допомогти вкладникам», – сказав Уманський.

Варто зазначити, що ліквідація «Укрпромбанку» є вигідною мільйону його вкладників-фізосіб, які після переходу в Ощадбанк істотно збільшать шанси на повернення своїх заощаджень.

«Укрпромбанк» зареєстровано в 1989 році. За даними НБУ, на початок квітня активи банку складали 9,8 млрд грн, власний капітал — 2,5 млрд грн, кошти юридичних осіб — 0,9 млрд грн, кошти фізичних осіб — 7,3 млрд грн. Чисті збитки банку за І квартал 2009 року склали 4,4 млрд грн.

Регіональна мережа «Укрпромбанка» складається з 26 філій і 272 відділень. У банка налічується близько мільйона вкладників-фізичних осіб.

Джерело: ТСН

29.07.2009

Популярные статьи сейчас

Украина не получит €5 млрд из прибыли от замороженных российских активов - СМИ

Синоптики рассказали о погоде в апреле: выпадет ли снег в Украине

"Война для бедных": в Раде не поддержали бронирование по зарплате и уплате налогов

Доплаты к пенсии: кто имеет право на надбавки с марта

Показать еще