Монетизація субсидій дає можливість громадянам економити на споживанні послуг, а різницю від сплачених коштів за газ залишати собі.

Про це президент Петро Порошенко в студії ток-шоу «Головна тема. Вибір» в ефірі каналу «Україна», пише Сегодня. 

За його словами, також будуть підвищені виплати багатодітним сім’ям на кожну третю і наступну дитину. Відповідне рішення було прийнято Кабінетом міністрів, зазначив він.

Петро Порошенко зазначив, що опоненти звинувачують його в підкупі виборців, називаючи так підвищення виплат пенсіонерам, багатодітним сім’ям та військовим. Він також зазначив, що не збирається припиняти підвищення соціальних виплат і підвищувати соціальні стандарти життя.

«Це позиції, по яких ми компромісу шукати ні з ким не будемо», — підкреслив президент.

Раніше Порошенко заявив, що ситуація, яка склалася в даний час з ціною на природний газ на європейському ринку дозволяє владі України утриматися від підвищення вартості на цей вид енергоносія для населення, запланованого на 1 травня 2019 року.

Як повідомлялося, Петро Порошенко не виключає введення щорічної «13-й пенсії» для людей, які отримують мінімальну соціальну виплату, в разі зростання економіки країни.

Президент України також розповів, коли скасують військовий збір.

Крім того, Петро Порошенко заявив, що Київ зможе отримати план дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО раніше 2023 року, в якому, як в «дорожній карті», буде прописаний конкретний перелік кроків, необхідних для входження країни до Північноатлантичного альянсу.

Також Петро Порошенко заявляє, що після президентських виборів відновляться переговори в нормандському форматі (Німеччина, Франція, Україна, Росія) з питання ситуації з безпеки на Донбасі.

Подписывайтесь на канал «Хвилі» в Telegram, на канал «Хвилі» в Youtube, страницу «Хвилі» в Facebook