{advert=3}

З моменту розгортання бойових дій в Лівії в центрі уваги Української держави була турбота про життя та здоров’я декількох тисяч українців, які перебували на території цієї північноафриканської країни. Саме на гарантування їх безпеки були спрямовані наші контакти з усіма учасниками збройного протистояння.  Київ високо цінує той факт, що протягом всього періоду конфлікту його обидві сторони намагалися не допускати порушення прав громадян України, частина з яких і досі продовжує виконувати благородну місію медичної допомоги постраждалим. Відтак, визнаючи Національну Перехідну Раду єдиним законним представником лівійського народу, Україна звертається до неї  з вимогою і надалі забезпечувати безпеку громадян України на території Лівії, включаючи захист дипломатичного персоналу Посольства України у Тріполі.

{advert=1}

Ми закликаємо новий лівійський уряд тісно співпрацювати з Організацією Об’єднаних Націй як ключовою інституцією для координації міжнародних дій з налагодження постконфліктного життя у цій країні. Ми також маємо намір активно долучатися до відбудовчих процесів, гуманітарної та технічної допомоги лівійцям.

Упродовж багатьох років український та лівійський народи пов’язували відносини дружби та взаємної поваги. Українська сторона сподівається, що такі відносини зберігатимуться й в майбутньому. Підтверджуємо готовність і надалі поглиблювати всебічну взаємовигідну співпрацю з Лівією.

{advert=2}

«Хвиля» нагадує, що саме сьогодні 1 вересня річниця революції в Лівії 1969 року, яку очолював М.Каддафі. Уряд Лівіі, а точніше ПНС. створений із заколотників та іноземних найманців Аль-Кайди підтримується лише багнетами НАТО та США. Більш холуйського вчинка МЗУ України не міг зробити.