Приводим ниже соответствующее сообщение «Нашей Украины» полностью. Особо отмечаем, что это сообщение появилось на сайте НУ сегодня в 15.48, то есть после того, как стало известно, что за указанные «ошибки Тимошенко» Янукович расплатился Севастополем, пишет Обком.

15:48, 21 Квітня

Янукович повинен виправити помилки Тимошенко у газовій сфері. Про це заявив лідер «Нашої України» Віктор Ющенко у інтерв’ю радіо «Эхо Москвы», коментуючи сьогоднішню зустріч президентів України та Росії. Він наголосив, що слід переглянути ті угоди, які були укладені у січні 2009 року. «Адже ці угоди призвели до того, що Україна отримала формулу ціни на газ з миттєвим впровадженням, а Росія не отримала ринкового тарифу за транзит. Це ключова помилка», — вважає Ющенко.

«Не так цікаво почути з Харкова про те, що ціна на газ для України зміниться на 10 доларів, як про те, що зміниться принцип стосунків. Слід принципово відрегулювати те, що пропустила Тимошенко, укладаючи газові угоди. Україні і Росії потрібно переходити на ринкові стосунки у питанні газових поставок та транзиту, і ці речі слід проводити симетрично», — наголосив лідер «Нашої України».

«Формула, яка була прийнята у 2009 році – одна із найскладніших, які працюють у Європі. Я вважаю її невдалою, але в принципі вона робить ціну на газ прогнозованою. Однак що стосується транзитної політики – вона повністю програна», — пояснив Ющенко.

Він також порушив проблему наповнення українських газових сховищ. Лідер «Нашої України» пояснив, що Україна повинна закачувати у сховища близько 30 мільярдів кубів газу, що становить майже половину нашого річного споживання, і витрачати на цілі близько 7 мільярдів доларів щороку. Крім того, цей газ неможливо використати для внутрішніх потреб – він використовується лише для забезпечення транзиту російського газу до Європи. «Україна не повинна формувати цей ресурс», — переконаний Ющенко.

Крім того, під час інтерв’ю з журналістом радіо «Эхо Москвы» були порушені теми стосунків Віктора Ющенка із трагічно загиблим Президентом Польщі Лєхом Качинським, розвитку демократії в Україні та українсько-російських відносин. Інтерв’ю вийде в ефір у неділю 25 квітня о 21.00».

21-04-2010  17-50