Кандидат у Президенти Роман Безсмертний вважає несправедливим арешт екс-начальника Генштабу Збройних Сил України Володимира Замани.

Про це він заявив в ефірі «Громадського радіо».

«Ще під час Мінських переговорів мене вразила абсолютна немічність та безсилля української держави. Уже на той момент я прекрасно розумів, що ця безвольність та безхребетність політичного керівництва у 2014 році, особливо у січні-лютому, фактично призвела до всіх трагічних наслідків», — сказав він.

При цьому Безсмертний зауважив, що йому «є з чим порівнювати», бо був свідком розгортання україно-російського конфлікту на Тузлі. Зокрема, він бачив, як у 2003-му діяло керівництво держави, як війська приводили в повну бойову готовність, як було дано команду стріляти на враження, якщо противник почне порушувати кордон, як були пред’явлені вимоги очільнику РФ Володимиру Путіну і т.д.

«Коли я спостерігав за тим, що відбувалося в 2014 році, мене це шокувало. Ще більше шокує, коли зараз затримують екс-начальника Генштабу ЗСУ Володимира Заману – єдину людину, яка в тій ситуації наполягала на необхідності активних дій. Він просив залишити його на 3 місяці, щоб ці дії були вчинені. Це було проігноровано. По суті, проявлена в той час бездіяльність вищого керівництва повинна переслідуватися кримінальним законодавством», — наголосив Безсмертний.

На уточнююче запитання журналіста щодо правомірності арешту Замани, він відповів: «Я вважаю, що його затримали несправедливо. Більше того, затримання Замани – це операція «Прикриття» чогось іншого».

Подписывайтесь на канал «Хвилі» в Telegram, на канал «Хвилі» в Youtube, страницу «Хвилі» в Facebook