За повідомленням, до списку «входять особи, які вдаються до деструктивних заходів проти Білорусі». МЗС звинувачує ЄС у тиску на судову систему Білорусі, пише Радіо Свобода, передає ОГО.

Напередодні ЄС розширив список осіб із Білорусі, яким заборонений в’їзд на територію Євросоюзу. До нього додали імена суддів і прокурорів, які вели справи членів опозиції, затриманих після акцій протесту в Мінську в грудні.Нагадаємо, 31 січня Євросоюз на знак протесту проти масових репресій проти опозиції в Білорусі після президентських виборів 19 грудня заборонив в’їзд на територію ЄС 158 вищим посадовим особам цієї країни, в тому числі Президенту Олександру Лукашенку і двом його синам — Віктору та Дмитру Лукашенкам.

Євросоюз також вирішив заморозити банківські рахунки цих осіб, якщо такі виявляться.До санкцій Євросоюзу проти вищого білоруського керівництва приєдналися ще дев’ять держав, що не входять в ЄС, але підтримують тісні зв’язки з цією організацією. Це Хорватія, Македонія, Чорногорія, Ісландія, Албанія, Боснія і Герцеговина, Сербія, Ліхтенштейн та Норвегія.