Відкриття імпорту електричної енергії з Росії і Білорусі стало справжньою диверсією проти України і автори цієї схеми мають понести відповідальність.

Про це заявив екс-прем’єр-міністр (2016-2019) Володимир Гройсман в ефірі телеканалу «України24».

«До 2019 року ми абсолютно жили без електричної енергії від Росії і Білорусі. Потім генії махінацій відкрили імпорт російської електроенергії. Це маразматичне рішення, яке шкодить національним інтересам. І я вважаю, що це енергетична диверсія проти України», - заявив Гройсман.

Екс-прем’єр підтримав рішення Верховної Ради від 15 квітня про заборону імпорту до кінця поточного року.

«І те, що зараз проголосували (проект закону про заборону імпорту – прим.) і якщо вони дійсно заборонять, то це справедливе рішення. Але треба, щоби відповіли ті, хто відкривав цей шлюз. І сюди ж електроенергія, а звідси ж кошти українців у Росію», - додав Володимир Гройсман.

Нагадаємо, Україна відновила імпорт електричної енергії з Росії та Білорусі в січні-лютому 2021 року. За перші 3 місяці, витрати на імпорт перевищили 950 млн грн.
15 квітня Верховна Рада схвалила законопроект про заборону імпорт струму з Росії і Білоусі, надавши НКРЕКП повноваження обмежувати доступ до міждержавних перетинів.

Подписывайтесь на канал «Хвилі» в Telegram, на канал «Хвилі» в Youtube, страницу «Хвилі» в Facebook, канал Юрия Романенко на Youtube, канал Юрия Романенко в Telegram, страницу в Facebook, страницу Юрия Романенко в Instagram