Національне антикорупційне бюро намагається долучити до вже закритої справи «Роттердам+» виконаний заднім числом висновок «кишенькового» експерта по начебто «збитки» від дії формули.

Про це журналістам повідомила адвокат сторони захисту Наталія Дригваль.

«Детективи знайшли такого ж безпринципового кишенькового експерта, який надав висновок щодо начебто наявності збитків. Тобто ми маємо у цій справі безпрецедентні приклади штучного створення цієї конспірологічної версії, щодо формули «Роттердам +», - повідомила адвокат.

Дії НАБУ, за словами Дригваль, є грубим порушенням норм кримінально-процесуального кодексу і є всі підстави стверджувати про факти відробки доказів з боку слідства.

«Ті докази, які були покладені в основу підозри, вони були штучно створені і сфабриковані. I наразі ці дії продовжуються намаганням органів досудового розслідування довести цю спотворену теорію в суді», - зазначила адвокат.

Сторона захисту звернулася до Державного бюро розслідувань з заявою про фальсифікацію матеріалів закритої справи «Роттердам+» з боку детективів НАБУ.

Адвокат зазначила, що понад 10 державних і міжнародних експертиз підтвердили економічну і правову обґрунтованість формули «Роттердам+». Жодна з них не підтвердила збитки від дії формули і повністю спростувала підозри детективів.

«Ми вважаємо, що суд буде керуватися виключно законом і надасть належну правову оцінку усім документами», - зазначила адвокат Дригваль.

Нагадаємо, справу «Роттердам +» закрито 27 серпня 2020 року через відсутність в ній складу злочину. За 3,5 року детективи НАБУ не змогли знайти жодних доказів шкоди від дії формули.

4 державних науково-дослідних інститути, 10 українських і міжнародних експертних установ підтвердили економічну і юридичну обґрунтованість формули «Роттердам +».

11 серпня 2020 р відсутність будь-яких збитків від формули підтвердила фінальна комплексна експертиза СБУ, після чого прокурор і постановив закрити справу.

Це рішення прокурора підтвердив Офіс Генерального прокурора, а також Вищий антикорупційний суд, який 24 вересня визнав рішення про закриття справи повністю законним і обґрунтованим.

Через місяць після закриття справи і підтвердження цього рішення Вищим антикорупційним судом, НАБУ повідомило про отримання «експертизи від приватної особи», яка нібито підтверджує 40 млрд грн «збитків» від дії формули.

Популярные статьи сейчас

Президент Ирана Раиси погиб в авиакатастрофе - Mehr

Стало известно, какая пенсия "светит" украинцам с минимальной зарплатой

До 34 тысяч гривен: водителям напомнили о штрафах за просроченный техосмотр

В Польше изменят условия выдачи карт побыту для украинцев: причина

Показать еще