Глава государства коснулся вопросов доплат медикам и местных выборов.

Зеленский отметил, что ежедневно количество украинцев, которые выздоровели от коронавируса, стабильно растет. "Это добавляет оптимизма".

Щодня кількість українців, які одужали від коронавірусу, стабільно зростає. Це додає оптимізму. Водночас ми не повинні розслаблятися, треба виходити з карантину дисципліновано та згідно з поетапним планом. А тепер – про ставлення до наших лікарів у окремих регіонах. Нагадую, що ще в середині квітня уряд переказав кошти для виплати надбавок медикам, які протидіють COVID-19. Проте в окремих областях ці кошти не було виплачено. Я розумію, що це звернення можуть дивитися діти, тож не можу сказати всіх слів, яких заслужили окремі чиновники на місцях. Шановні голови ОДА, доручаю якнайшвидше погасити заборгованість перед лікарями, інакше можете залишитися не тільки без заробітної плати, а й без посади. На наступному тижні ми отримаємо інформацію по кожній лікарні та кожному медичному працівнику щодо одержання зарплати та надбавок. Далі кілька слів про політику. Розуміючи свої мізерні шанси на місцевих виборах, деякі партії намагаються змінити законодавство і встановити надумані бар’єри для регіональних партій. Таким чином старі політики хочуть попри політичну волю мешканців області «пролізти» до місцевих органів влади. Фактично ж – позбавити невеликі партії та безпартійних громадян можливості змінювати свій регіон на краще. Я цього не допущу. Право бути обраним – це конституційне право кожного громадянина України. Тому ніяких 2/3, 5% чи інших «схем» не буде. Це позиція і моя, і партії «Слуга Народу».

Posted by Володимир Зеленський on Wednesday, 6 May 2020

"В то же время мы не должны расслабляться, надо выходить из карантина дисциплинированно и согласно с поэтапным планом. А теперь - об отношении к нашим врачам в отдельных регионах. Напоминаю, что еще в середине апреля правительство перечислило средства для выплаты надбавок медикам, которые противодействуют COVID-19.

Однако в отдельных областях эти средства не были выплачены. Уважаемые председатели ОГА, поручаю быстрее погасить задолженность перед врачами, иначе можете остаться не только без заработной платы, но и без должности. На следующей неделе мы получим информацию по каждой больнице и каждому медицинскому работнику по получению зарплаты и надбавок", - заявил он в видеобращении 6 мая.

Он также высказал несколько соображений о политике:

"Понимая свои мизерные шансы на местных выборах, некоторые партии пытаются изменить законодательство и установить надуманные барьеры для региональных партий. Я этого не допущу. Поэтому никаких 2/3, 5% или других «схем» не будет. Это позиция и моя, и партии «слуг народа», - заявил Зеленский.

Также Зеленский ответил на петицию об увольнении Ермака.

Смотрите также беседу шеф-редактора Хвилі Юрия Романенко с бизнесменом Сеяром Куршутовым о рисках и вызовах украинской экономики в связи с коронакризисом:

Подписывайтесь на канал «Хвилі» в Telegram, на канал «Хвилі» в Youtube, страницу «Хвилі» в Facebook, страницу «Хвилі» в Instagram.