Західні відомі аналітики останнім часом все частіше почали висувати пропозиції про те, що Україна повинна стати нейтральною країною, яка буде мостом між Заходом і Сходом, наслідком чого стане нормалізація відносин Росії зі США. Насправді, Україна не може на відміну від нейтральних Австрії та Фінляндії обрати нейтралітет, бо російська еліта не визнає Україну справжньою країною, до того ж представники російської влади абсолютно помилково вважають, що росіяни і українці є одним народом.

Російська еліта дотепер не може змиритись з історичним фактом, що найкраща частина їхньої імперії не контролюється Москвою. Не можна також забувати, що саме українські інтелектуали були одними з головних ініціаторів створення Російської імперії. Представники російської влади чудово розуміють, що Україна зробила величезний історичний внесок у розвиток російської культури, бо із Києва до Московії прийшло і християнство і європейська культура та традиції.

Без українців не були б можливі реформи, за рахунок яких відбулась модернізація Російської імперії. Багато відомих російських істориків визнають, що під впливом українців відбулась культурна експансія в Російській імперії, що дозволило їй зміцнюватись та розвиватись. Навіть перший навчальний заклад на території Росії створили випускники Києво – Могилянської академії, які заснували Слов’яно – греко – латинську академію. Видатний російський науковець Михайло Ломоносов визнавав, що в школі де він навчався вчителями були українці, випускники Києво – Могилянської академії. Випускником Києво – Могилянської академії також був Григорій Полетика, який став першим інспектором Морського кадетського корпусу.

Українські інтелектуали, фактично, були краще освічені за московитів, бо саме вони створили російську освітню систему. Розбудова Російської імперії також була б неможливою і без українського духівництва, бо майже всі єпископські посади до кінця 18 століття в цій імперії обіймали українці. Навіть в 19 столітті деякі російські аристократи скаржились, що Петербург був колонією для українських інтелектуалів, які працювали в урядових установах академіях та університетах.

Тож без України сучасна Росія не може стати європейською імперією, яка зможе модернізуватися і це чудово розуміють в Кремлі, тому нейтральний статус не може стати запобіжником від військової агресії Російської Федерації проти нашої країни. Дуже прикметно, що Володимир Путін дотепер не зрозумів, що найбільшими ворогами Росії є ідеологи “русского мира” які забули, що головний творець і ідеолог Російської імперії українець Феофан Прокопович вважав, що імперія повинна бути батьківщиною не тільки для росіян, а і для всіх народів, які входили до її складу.

Ідеології “русского мира”, прихильниками якої були лідери ”білого” руху, вже була нанесена поразка на колишніх теренах Російської імперії більшовиками, які сповідували ідеологію інтернаціоналізму. Ленін, на відміну від Денікіна який був російським шовіністом, визнавав право націй на самовизначення, що дозволило більшовикам отримати лояльність від українських комуністів, які були проукраїнські налаштовані.

Фактично, нинішні ідеологи “русского мира” в РФ є найбільшими руйнівниками Російської імперії, бо їхні шовіністичні ідеї відштовхують від Росії всіх її сусідів. Караганов, Лукьянов, Сурков та Дугін не бажають визнавати того, що імперська ідеологія повинна бути універсальною та привабливою. Римська імперія існувала не тільки за рахунок грубої сили, довгий час величезні території римлянам вдавалось контролювати використовуючи культурне домінування, бо варвари прагнули стати римлянами для отримання доступу до витонченої урбанізованої римської культури. А що може запропонувати сучасна Росія Україні окрім погроз, військової агресії, терактів, підтримки терористів, експорту корупції та українофобії?

Ідеологи Кремля впевнені в тому що, “фінляндизація” України повинна перетворити її на конфедеративну державу, фактично, другу Боснію і Герцеговину, наслідком чого стало би руйнування українського суверенітету та потрапляння нашої країни до сфери впливу Російської Федерації. Також “фінляндизація” України, з точки зору російських провладних інтелектуалів, повинна призвести до визнання українською владою незаконо анексованого Криму російським півостровом. Головною ж умовою “фінляндизації” нашої країни, як вважають кремлівські ідеологи, повинна стати демілітаризація України, а саме суттєве зменшення чисельності Збройних сил України та озброєнь на її території.

Кремлю важливо щоб Україна перестала отримувати військово – технічну допомогу від Заходу, тому “фінляндизація” нашої країни сприймається представниками російської влади, як перехідний етап до повного поглинання Російською Федерацією України. Відмова від євроатлантичного вектору розвитку та припинення тісної співпраці з НАТО та ЄС залишить Україну сам на сам з Росією, на що дуже сильно сподіваються в Кремлі.

Україні зовсім не підходить досвід, ані Фінляндії, ані Австрії, бо Кремль заперечує право на існування українського народу. Володимиру Путіну не потрібна нейтральна і незалежна Україна, вона йому лише потрібна як член нового конфедеративного союзу з Росією та Білоруссю.

Представники російської влади чудово розуміють, що Росія не має ресурсів і можливостей для окупації всієї України, з їхньої точки зору РФ не витримає довгострокової війни із – за логістичних проблем, пов’язаних з матеріально – технічним забезпеченням Збройних сил Російської Федерації. Тож вони сподіваються, що російські війська нанесуть швидку поразку Збройним силам України, уникаючи бойових дій в українських містах. Міста України, зі слів прокремлівських експертів, повинні бути оточенні російськими військами та залишені без водопостачання, електропостачання і газопостачання, що врешті – решт, як переконанні ідеологи Кремля, переконає мешканців оточених російськими окупантами міст після одного місяця перебування в оточенні, вимагати від українських військових та влади капітулювати. Капітуляція України повинна призвести, як вважають в Кремлі, до згоди української влади на створення російських військових баз, які будуть знаходитись на території нашої країни, що дозволить корпорації чекістів утримувати Україну у сфері впливу Російської Федерації.

Західні корисні ідіоти, які вважають, що з Росією можна домовитись про сфери впливу, повинні, нарешті, зрозуміти, що Кремль прагне поширити свій геополітичний вплив на всю Європу. Поглинання ж України дозволить Росії суттєво збільшити чисельність Збройних сил РФ за рахунок українців, що дозволить Російській Федерації розширити в подальшому свою сферу впливу за рахунок європейських країн. До того ж поразка України нанесе великого удару по міжнародній ліберальній системі, яка забезпечує мир та безпеку для Заходу.

Західним політичним елітам вже прийшов час усвідомити, що незалежна і економічно успішна Україна відповідає їхнім національним інтересам. Росія не залишає ніякого вибору, ані Україні, ані Заходу, бо як казав відомий британський інтелектуал Ланселот Лоутон: “Майбутнє Європи безпосередньо залежить від майбутнього України”.

Популярные статьи сейчас

Укрэнерго вводит новые ограничения потребления электроэнергии

В Украину идет циклон Biruta: синоптик предупредила об изменении погоды

АЗС скорректировали стоимость бензина, дизеля и автогаза: новые цены

Пенсии будут выплачиваться, но пояса придётся затянуть, - эксперт

Показать еще