Українці з 1 грудня можуть подавати заяву на призначення субсидії до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду.

Про це повідомляє Telegram-канал Соціалка.ua

Наголошується, що це значно полегшує процес отримання допомоги на оплату житлово-комунальних послуг, оскільки людина може звернутися за її призначенням у будь-якому регіоні України, а не лише за місцем реєстрації.

Для тих людей, яким субсидії були призначені раніше, звертатися повторно до ПФУ не потрібно — призначені виплати надходитимуть отримувачам до кінця опалювального періоду. Звертатися до органів Пенсійного фонду в разі наявності призначеної субсидії потрібно лише в тому випадку, якщо виникли обставини, які впливають на її розмір чи право на виплату.

Подати заяву на призначення допомоги з оплати ЖКП можна не лише особисто, але й надіславши відповідну заяву та декларацію про доходи на пошту органу ПФУ.

Також у найближчий час з'явиться можливість подачі заяви онлайн — через вебпортал електронних послуг та мобільний застосунок Пенсійного фонду, однак поки ця послуга недоступна.

Окрім цього, заяви на призначення субсидії й надалі можна подавати: до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад; ЦНАПів; через вебпортал "Дія".