Інформацію про насипний міст через річку Інгулець, що знаходиться на відстані близько 2 км в північно-східному напрямку від с. Благодатівка Великоолександрівського району Херсонської області, інспектори ДЕІ отримали зі звернення громадянина.

Як інформує інспекція у соцмережі Facebook, провівши позапланову перевірку ТОВ «Агро-Альянс СХГ» та Благодатівської сільської ради у частині фактів, викладених у зверненні, інспектори виявили переправу, в основу якої закладено 17 залізобетонних труб, які укладені на дно річки, і зверху засипані сумішшю з каменю та глини.

"Проектна документація на будівництво не розроблена, не затверджена та не погоджена, документи на отримання права виконання робіт, у т.ч. на землях водного фонду та прийняття в експлуатацію завершеного будівництва об’єкта, відсутні.За порушення правил використання земель відповідальних осіб Благодатівської сільської ради та посадових осіб ТОВ «Агро-Альянс СХГ» було притягнуто до адміністративної відповідальності та надано відповідний припис", - інформує ДЕІ.

Також, інспекція направила низку запитів, зокрема, до Державного агентства рибного господарства у Херсонській області щодо встановлення факту перешкоджання вільного пересування води та водних живих ресурсів, та до Департаменту енергетики та екології ХОДА щодо наявності документів дозвільного характеру тощо.

"За результатами отриманих відповідей від компетентних органів, встановлено наступне: дозвіл на будівництво подібної споруди через р. Інгулець на території Благодатівської сільської ради не надавався, насипний міст перешкоджає природному протоку річки та міграції водних біоресурсів", - ідеться у повідомленні.

На сьогодні, до процесу з’ясування обставин будівництва, відповідності будівництва нормам законодавства долучились органи Національної поліції.

Подписывайтесь на канал «Хвилі» в Telegram, на канал «Хвилі» в Youtube, страницу «Хвилі» в Facebook, на страницу Хвилі в Instagram