antin-muharskiy
antin-muharskiy

Скандальная история вокруг алиментов украинского актера Антина Мухарского для детей от его брака с телеведущей Снажаной Егоровой наконец-то обрел решение Оболонского районного суда.

2 апреля Оболонский суд города Киева вынес решение, что ежемесячно Мухарский должен оплачивать алиментов на сумму в  24 300 гривен.

Снежана Егорова на своей странице в Facebook трактовала такое решение как победу в долгой судебной тяжбе, что продолжалась с 2013 года.

В свою очередь Антин Мухарский на своей странице в Facebook  обратился к президенту Украины Петру Порошенко с открытым письмом в котором заявил, что такие алименты являются неподъемными для творческого человека.

«Сьогодні рішенням Оболонського суду від 02.04.2018 року (суддя Васалатій К.А.) підтвердив розмір аліментів на трьох моїх неповнолітніх дітей від другого шлюбу Андрія, Орисю та Івана у розмірі 24 300 (двадцять чотири тисячі триста) гривень. В той час як Шевченківський суд (суддя Осаулов А.А.) перед тим призначив аліменти на мою неповнолітню доньку від першого шлюбу Іванну у розмірі 3 000 (три тисячі) гривень на місяць.

У такий спосіб загальна сума аліментів, яку призначили мені українські судові інстанції, складає 27 300 (двадцять сім тисяч триста гривень), що на даний момент перевищує зарплату Президента Україні, яка згідно інформації, наданої Державним управлінням справами складає (після відрахування податків) 22 540 (двадцять дві тисячі п’ятсот сорок) гривень.

На сьогоднішній день за даними Головного управління статистики у м. Києві середня зарплатня працівників мистецької галузі до відрахування податків складає 87 75 (вісім тисяч сімсот сімдесят п’ять) гривень.
Питання перше: підкажіть, будь ласка, мистецьку установу, де творча людина офіційно і стало може заробляти достатні кошти для виконання подібних судових рішень?

Питання друге: може Ваші помічники порядять юриста чи установу, яка роз’яснить мені, чому українські суди призначають абсолютно різні суми утримання на неповнолітніх дітей від одного батька, що живуть в одному й тому ж місті і знаходяться приблизно в однакових житлових та навчальних умовах».

Он также назвал такое решение Оболонского суда «уничтожением мужчин на законодательном уровне» и сказал, что у него нет долгов перед детьми.  Стоит отдельно отметить, что сейчас Мухарский находится за границей, куда сбежал несколько недель назад. Он говорит, что живет до мая у друзей и тратит около 6 долларов в день только на самые необходимые продукты и вещи.

Подписывайтесь на канал «Хвилі» в Telegram, страницу «Хвилі» в Facebook.