Генеральный прокурор Юрий Луценко уточнил свое заявление, в котором он приравнял погибших во время Майдана правоохранителей к Героям Небесной Сотни.

На заседании профильного комитета Верховной Рады Луценко, рассказывая о погибших во время Революции Достоинства, заявил, что «среди Небесной сотни есть и 18 погибших милиционеров».

После «волны возмущенных сообщений» в его адрес генпрокурор объяснил, что в его словах нет «очередной зрады», а затаилась обычная ошибка. По его словам, он имел в виду, что «кроме» погибших с Небесной Сотни, погибли также 18 милиционеров.

Генеральний прокурор Юрій Луценко прокоментував хвилю обурених дописів:«Да, я знаю, що зараз шукають в цих словах чергову зраду. Хочу сказати, що напевне я одне слово неправильно висловив.Йдеться про те, що крім загиблих з Небесної сотні, я прямо скажу – наших, майданівців загинули також близько 20 міліціонерів. І багато років поспіль російська пропаганда і ватажки терористичних угруповань розганяли інформацію про те, що це майданівці винні в смертях, це вони перші почали стріляти. І багато інших шейків, якими насичена російська інформаційна сфера, подекуди і українська.Тому висновок експертизи – незалежної та об’єктивної експертизи, яка згідно закону є основою підтримки обвинувачення, чорним по білому сказала «ні» всім цим фейкам. Бо саме наказ Януковича і керівників СБУ Якименка і МВС Захарченка на застосування озброєних людей проти мирних демонстрантів – дослівно цитую: «стоїть в прямому причинно-наслідковому зв’язку зі смертями мирних демонстрантів та правоохоронців на Майдані». Отже, ніхто з майданівців не винен в смертях тих правоохоронців, які виконували, на жаль, злочинний наказ. Вони стали жертвами тих злочинців, які такий наказ віддали. І, з моєї точки зору, це закриває історію фальшивих, облудних звинувачень Майдану у смертях правоохоронців. Абсолютно чітко доведено – саме Янукович, Захарченко і Якименко винні у всіх смертях: і героїв Небесної сотні, і тих міліціонерів, які, на жаль, виконуючи злочинний наказ, загинули. От і все.На жаль, я помилився в одному слові. Я хотів сказати, що разом з Небесною сотнею є і міліціонери, але використав інше слово, і воно напевне когось образило. Якщо це дійсно затронуло душі, серця усіх, хто це чув, я приношу вибачення. Але ще раз хочу підкреслити. Вважаю, це нарешті знімає російський міфи проти мирного Майдану».

Gepostet von Лариса Сарган am Donnerstag, 7. Februar 2019

«К сожалению, я ошибся в одном слове. Я хотел сказать, что вместе с Небесной сотней есть и милиционеры, но использовал другое слово, и оно наверняка кого-то обидело. Если это действительно затронуло души, сердца всех, кто это слышал, я приношу извинения», — заявил Луценко журналистам в четверг, 7 февраля.

Источник: НВ

Подписывайтесь на канал «Хвилі» в Telegram, на канал «Хвилі» в Youtube, страницу «Хвилі» в Facebook