«У нас на сьогоднішній день при професійній грамотній економічній і монетарній політиці є умови для того, щоб у 2010 році вийти з кризи. Умови для зовнішньої торгівлі за основними позиціями українського експорту покращуються», — наголосив Порошенко.

Глава ради НБУ зазначив, що виплати в 2010 році зовнішньої заборгованості, яка має статус державної або гарантованої державою, відносно низькі — трохи більше 2 млрд доларів. «Порівняно з поточним роком це дуже серйозне зниження». – підкреслив він.

«Реструктуризація комерційних кредитів сьогодні здійснюється успішно і досягає в поточному році 76%. Це означає, що при професійній монетарній фінансовій бюджетній політиці у нас може бути передих у 2010-2011 роках для того, щоб продемонструвати ефективний антикризовий сценарій», — додав Порошенко.

«Хвиля» нагадує, що падіння промисловго виробництва у кожному з трьох кварталів 2009 року було у межах 30% у порівнянні і попереднім роком. Падіння ВВП склало близько 20%. Курс гривні впав майже на 70%. Для виходу з кризи потрібно вийти на докризові макроекономічні показники. Тобто для реалізації фантазій Петра Порошенка у 2010-2011 роках економіка України має показувати зростання щонайменше на 10-15% на рік.

Виникає запитання: якою є кваліфікація тих аналітиків, що готувалі голові наглядової ради НБУ документи із такою нісенітнецю? Де вони свої дипломи дістали? На базарі купили?

За матеріалами: zaxid.net

07/10/2009 18:30