Правник та громадський діяч Геннадій Друзенко опублікував звернення до президента України, у якому заявив, що Зеленський створив в країні таку систему влади, коли він відповідальний за все та розповів про кричущу несправедливість для ветеранів-медиків, які не можуть отримати статус УБД.

Про це стало відомо з його блогу.

«Ви думали, що вам тільки медалі, але всі фейли – також ваші. Те, що ми бачимо навколо, дуже далеке від рожевої реальності, яку малюють вам на Банковій», - каже Друзенко.

Він пояснив, що говорить про найбільш вибухонебезпечну ситуацію, яка стосується ветеранської спільноти, оскільки призначена президентом генералка СБУ Юлія Лапутіна не просто витирає ноги об право, але також грає на знищення репутації Зеленського як верховного головнокомандувача й гаранта прав і свобод людини.

Друзенко розповів, що вона разом із міжвідомчою комісією, яка надає ветеранам статус учасників бойових дій другий рік знущаються над ветеранами-медиками Першого добровольчого мобільного шпиталю, які вже мають на руках рішення чотирьох судів, які визнали правові підстави для отримання ними статусу УБД, проте комісія все одно вкотре відмовила їм у наданні цього статусу.

«Щоразу кожен має буквально вигризати статус УБД у цієї міжвідомчої комісії, в якій попризначали відвертих моральних виродків, які роблять велику шкоду цій країні – бо який придурок піде на фронт, після того як об нього безіменні бюрократи витирають ноги – вони також паплюжать вас. Бо повторюсь, ви створили таку систему влади в цій країні, де ви особисто відповідальні за все», - звертається правник до президента.

Він пояснив, що ці люди пішли на фронт, залишаючи свої сім’ї та роботи в лікарнях, і їх було більше 500 осіб зі 172 міст України від Маріуполя на сході до Ужгорода на заході. Вони, вважає правник, і за законом, і за рішеннями судів, і за моральними нормами більш ніж заслуговують на статус УБД, який отримували прокурори, які не доїжджали далі мирного Краматорська, податківців чи поліцейських-розслідувачів.

«У нас більше 400 тисяч учасників бойових дій в АТО. Та якщо б вони дійсно були, ми б давно Москву взяли і Крим звільнили. А цим лікарям раз у раз відмовляють, вбиваючи надію, що ця держава комусь потрібна. У міжвідомчій комісії встановлення статусу УБД – не тільки шакали, а розбійники», - заявив Друзенко.