Захисник екс-прем’єр-міністра України Сергій Власенко заявляє, що стан здоров’я Юлії Тимошенко знаходиться у критичному стані.

«Стан здоров’я Юлії Тимошенко різко погіршився. Вперше за рік і вісім місяців перебування за гратами вона відмовилася від зустрічі з захисниками. Але за моїм наполяганням представники пенітенціарної служби допустили мене до неї. Вона перебуває у душовій кімнаті. Я коли туди зайшов, думав, що вона померла», — сказав Сергій Власенко, сповіщає сайт Ю.Тимошенко.

За його словам, Юлія Тимошенко впродовж декількох хвилин його не впізнавала. «Я був змушений викликати головного лікаря, але при цьому в цю невелику кімнату увірвалися п’ять співробітників Служби безпеки України і Генеральної прокуратури, які, на моє переконання з’явилися для проведення якихось слідчих дій, двоє людей фіксували все це на відеокамери, але навіть вони змушені були визнати, що проведення слідчих дій неможливе», — наголосив він.

Сергій Власенко додав, що головний лікар харківської лікарні Михайло Афанасьєв, який пізніше теж увійшов до душовій, дуже жорстко заявив про неможливість проведення слідчих дій. «Професор Афанасьєв пояснив мені, що, можливо, це важкий стан Юлії Тимошенко викликаний останніми подіями, сьогоднішніми ранковими подіями, але він не знає причин цього», — зазначив захисник.

«Студенти-юристи відвідають заняття з судової медицини. Якщо людина лежить бліда, не реагує ні на що, не може відкрити очі, не піднімає руки… Я коли взяв її за руку, відчув, що рука тепла. Одразу викликав медичну сестру і попросив негайно викликати лікарів. Я – не спеціаліст, але ситуація критична», — заявив Сергій Власенко.