Про це заявив лідер партії «УДАР» під час виступу на Вроцлавському глобальному форумі.

 

За словами Кличка, сьогодні 40% українців вважають, що країна розвивається не в тому напрямку: «Люди розчаровані і не вірять жодному політику, жодній політичній партії».

На думку Віталія Кличка, однією з причин цього є те, що українські політики сьогодні працюють не на людей, а на олігархів. Тому він вважає, що в Україні необхідно провести жорстку політичну люстрацію: «Ми наполягаємо на проведенні люстрації. Люстрації для тих, хто вже був при владі, міг змінити країну, але не зробив цього», — так Кличко  відповів на репліку радника українського Президента Ганни Герман про те, що всі політичні сили повинні разом співпрацювати на благо країни.

Віталій Кличко зазначив, що «в боксі порушників правил дискваліфікують, а в українській політиці — ні». Тому, на його думку, треба міняти політичну систему і політичну еліту в Україні.

Кличко також зазначив, що участь представників опозиції у Вроцлавському форумі демонструє те, що «в Україні існує демократична альтернатива, яка має бачення та план дій з повернення країни на європейський шлях розвитку». Лідер «УДАРу» наголосив, що завданням мінімум для опозиційних сил має бути перемога на парламентських виборах, а завданням максимум — формування демократичного уряду та проведення необхідних реформ.

У дискусії також взяв участь і екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський. Він зазначив, що українська влада насамперед повинна забезпечити чесні і прозорі вибори до парламенту. «Інакше у друзів України, до яких я належу, не буде більше аргументів для підтримки прагнень України до Євросоюзу», — наголосив політик.