Избирательный штаб кандидата в народные депутаты в избирательные округе №205 Сергея Березенко заявил, что Геннадий Корбан в очередной раз устраивает политическую провокацию. На этот раз участником политического шоу в духе а-ля «Дом-2» у стали якобы бывшие сотрудники штаба Березенко, которых специально наняли для пресс-конференции в одной из подконтрольных медиа-площадок Украины.

Об этом сообщает пресс-служба избирательного штаба Березенко.

 

Ниже полный текст заявления:

Ми, однодумці Сергія Березенка, відповідально заявляємо, що наш опонент по виборчій кампанії Геннадій Корбан вже перейшов межу дозволеного. Мешканці Чернігова та усієї України вже втомилися від його політичних провокацій, метою котрих є дискредитація нашого кандидата. Вочевидь, він не знає жодних інших методів перемогти Сергія Березенка, окрім політичного рейдерства, відвертого обману, залякування населення, тиску на правоохоронців та членів виборчкомів.

Ми вже стали свідками того, як, ганяючись за підтвердженнями міфічних порушень він із приватними бойовиками блокував транспортні засоби у центрі Чернігова, захоплював офісні приміщення нашого передвиборчого штабу, штурмував будівлю міської міліції, прикриваючись «підгодованими» народними депутатами. Останньою краплею нашого терпіння стала чергова провокація із сьогоднішньою прес-конференцією, на котрій проти нас свідчитимуть нібито колишні співробітники нашого штабу. Нам зрозуміло, чому Геннадій Корбан працює виключно в медійній площині, влаштовуючи політичний «Дом-2» на підконтрольних телеканалах замість того, щоб зі своїми доказами йти до суду, як би це зробив цивілізований політик. Бо жоден суд не визнає свідчення проти штабу Березенка людей, яких ми бачимо вперше у житті.

Геннадій Корбан намагається не тільки дискредитувати нашого кандидата, а ще й відволікти увагу суспільства від реальних судових процесів, які відбуваються проти дніпропетровського кандидата за позовом політичної партії «ДемАльянс». Для реалізації власних планів Корбан використовує весь арсенал належних його олігархічному клану засобів. Наголошуємо на тому, що ця ганебна прес-конференція відбуватиметься в прес-залі агентства УНІАН (належить клану Корбана-Коломойського), висвітлювалася телеканалом «1+1» (належить клану Корбана-Коломойського), організовується дніпропетровською правозахисною організацією «Січ» (контролюється кланом Корбана-Коломойського).

Ми не будемо миритися із таким станом речей. Це справжня дискредитація не тільки виборчого процесу, а й української демократії у цілому. Наполегливо звертаємо також увагу Служби безпеки України на той факт, що першими на зазначену прес-конференцію журналістів запросили російські ЗМІ. Так, повідомлення про захід з’явилося на порталі «Агентство анонсов России» (http://www.forsmi.ru/announce/329499/) навіть раніше, ніж на порталі самого УНІАНу. Це яскраве свідчення того, на чию користь працює команда Геннадія Корбана.

Зі свого боку закликаємо представників ЗМІ втриматися від поширення заздалегідь недостовірної інформації. Просимо правоохоронні органи в чергове звернути увагу на ситуацію на чернігівських виборах. Підтверджуємо початок процесу збору документів для подання в суд на організаторів сьогоднішньої прес-конференції у агенції УНІАН.