Глава МВД Украины Арсен Аваков и руководитель СБУ Валентин Наливайченко приказали своим ведомствам начать немедленное изъятие оружия у населения Украины независимо от политической принадлежности.

Публикуем полный текст обращения:

У зв’язку з надзвичайною суспільно-політичною ситуацією, що склалася в країні, загостренням криміногенної обстановки і системними провокаціями з боку іноземних громадян в Криму і на південному сході України, закликамо і вимагамо від усіх громадян негайно здати в органи МВС вогнепальну зброю, що не є законно зареєстрована належним чином.
Наказуємо працівникам МВС та СБУ негайно приступити до виявлення незаконної зброї, її вилучення, та безумовного і ретельного притягнення до відповідальності всіх осіб, які не здали зброю, по всій строгості закону НЕЗАЛЕЖНО ВІД ПОЛІТІЧНОЇ ПРИНАЛЕЖНОСТИ та участі у громадських формуваннях правопорядку.

Ми повинні разом негайно зупинити насильство на вулицях наших міст і захистити життя і здоров’я людей. Це безпека кожного із нас, наших родин, усіх громадян.

Розраховуємо на розуміння громадян України і підтримку всіх справжніх патріотів у цій вкрай напружений час!

Как известно, сегодня МИД РФ потребовал вмешательства в дела Украины из-за якобы разгула насилия на улицах нашей страны. Вчера в перестрелке в Харькове между активистами «Правого сектора»  и пророссийскими организациями погибли два человека. При этом известно, что Россия внедрила на востоке Украины множество сотрудников спецслужб и провокаторов, которые сейчас дестабилизируют ситуацию в Украине.