Киевский супермаркет «Велика кишеня» утверждает, что не изменял ценники накануне инспекционного визита премьер-министра Николая Азарова.

Об этом «Хвиле» сообщила пресс-служба ТОВ «Фудмаркет», которому принадлежит «Велика кишеня»

«У номері інтернет-сайті газети «Комсомольська правда в Украине»  від «04» лютого 2013 року було опубліковано статтю автора Дмитра ДЕРІЙ  під назвою «К приезду Азарова литр постного масла в супермаркетах подешевел до 11 гривен» (мова оригіналу),  в якій подано матеріали щодо висвітлення події щодо майбутнього приїзду Прем’єр-Міністра України Миколи Азарова в супермаркет «Велика Кишеня»», — говорится в сообщении

Зокрема, у статті вказано, що: «Надо признать, что цены в супермаркете удивляют: яйца – от 0,77 грн, картошка – от 2,3 грн, морковка – от 2,7 грн, куриные крылышко – 20 грн за кило, ножки – 24 грн, филе – 40 грн, венские сосиски – 57,79 грн за кило, литр самого дешевого постного масла – 11,16 грн, маленький киевский торт – 46, 47 грн, крупные мандарины – 15,7 грн. Толи такие цены сейчас из-за скидок, толи, что более вероятно, они такими стали специально к приезду Азарова.» (мова оригіналу).

«Припущення автора статті щодо здешевлення продуктів харчування з приводу візиту до супермаркета пана Азарова є  надуманими, та такими, що не відповідають дійсності, оскільки Товариство не зменшувало цін на вказані продукти харчування напередодні візиту Прем’єр-Міністру.  До того ж стаття не містить фактів і доказів зменшення цін на вказані автором продукти харчування», — отмечают юристы компании.

Відпоівдно приписам ч.2 ст.302 ЦК України особа, яка поширює інформацію, зобов’язана переконатися в її достовірності. Проте, автор статті не маючи інформацію про рівень цін напередодні висловив своє припущення, яке ганбить нашу ділову репутацію. Розповсюджену інформацію було розтиражовано іншими ЗМІ та інтернет- виданнями.

Відповідно до приписів статті 27 Закону України «Про інформацію» від 02.10.1992 року N 2657-XII, порушення законодавства України про інформацію тягне за собою цивільно-правову відповідальність згідно з законодавством України.  Серед порушень цього законодавства передбачено і поширення відомостей, що не відповідають дійсності.

Виходячи із ч.3 ст. 277 ЦК України негативна інформація, поширена про особу, вважається недостовірною, якщо особа, яка її поширила, не доведе протилежного – тобто, обов’язок довести, що поширена інформація є достовірною, покладається на особу, яка поширила відповідну інформацію. Тому, зазначена у назві та у тексті публікації інформація про здешевлення цін є недостовірною, ганьбить ділову репутацію нашої компанії, а її розповсюдження порушує право ТОВ «Фудмаркет» на недоторканність ділової репутації.