«Після проходження всіх судових процедур, ми звернемось до Європейського суду з прав людини і будемо встановлювати законність в європейському суді, раз українські суди не працюють», — заявив голова Ради Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк після судового засідання у справі за позовом «Батьківщина» проти ЦВК щодо фальшування виборів у 132-окрузі.

Арсеній Яценюк повідомив, що вимагав у суді витребувати всі оригінали чи завірені копії протоколів ОВК №132. «Центральна виборча комісія має два комплекти протоколів по 33-х дільницях. Один комплект протоколів, який є у кожної з партій, кожного члена ОВК, який встановив перемогу кандидата від опозиції Корнацького», — підкреслив він.

«Є інший комплект протоколів, який принесли до ЦВК. Він написаний однією людиною. Всі підписи під ним сфальшовані, всі цифри сфальшовані. На підставі саме цих протоколів ЦВК хоче винести рішення щодо передачі перемоги пану Травянку», — наголосив Арсеній Яценюк.

Проте, за його словами, суд відмовився долучити ці протоколи до справи «Як можна встановити фактичні обставини і матеріали справи, не маючи протоколів? Якщо суд неупереджений, то він повинен був залучити протоколи як основні докази в цій справі», — наголосив він.

«Зрозуміло, чим цей суд завершиться. Але при цьому ми все одно пройдемо всі судові процедури. Ми пройдемо судові процедури у Вищому адміністративному суді. Всі цих 5 справ завершаться рішенням Європейського суду з прав людини. Ні Засуха, ні Травянко, ні Губський не отримають мандати депутатів Верховної Ради», — підкреслив він.

Він нагадав, що опозиція подала позови по всіх «проблемних» округах, де перемога кандидатів від Об’єднаної опозиції це підтверджується протоколами ДВК. «Судова система, на жаль, знаходиться під контролем персонально Януковича і його адміністрації, а не під контролем закону і Конституції. Ми повинні пройти всі судові інстанції в Україні для того, щоб звернутись до Європейського суду з прав людини».

«Рішення європейського суду з прав людини також дасть нам притягнути членів ДВК, ОВК і ЦВК і суддів до відповідальності за спотворення волевиявлення українців», — наголосив Арсеній Яценюк.