Відповідно до оприлюднених даних AlphaVu і Київського міжнародного інституту соціології українські виборці найбільше стурбовані економічними питаннями і збереженням стабільності в країні. 54% респондентів повідомили, що забезпечення стабільності в Україні є їхньою основною турботою. Українські виборці дуже велику увагу акцентують на створенні робочих місць і збільшенні заробітних плат та соціальних виплат.

За даними досладження:

перше місце — Партія регіонів – 22%

друге місце  «УДАР В. Кличка» – 14%

третє місце Об’єднана опозиція – 13%.

четверте місце Комуністична партія – 9%

ВО «Свобода» отримала б 4% голосів, «Україна – Вперед!» — 3%.

Як повідомляє сайт КМІС, залишається невпевненість стосовно місця «УДАР В. Кличка», адже збільшення підтримки партії може бути або реальною тенденцією, або нещодавньою представленістю в ЗМІ лідера партії (найбільша кількість інтерв’ю проводилася одразу після переможного бою В. Кличка). Відповідь на це питання дадуть наступні опитування.

Опитування проводилося 1–18 вересня 2012 року. Загалом, за загальнонаціональною випадковою вибіркою було опитано 2,024 респондентів у віці 18 років і старше (інтерв’ю проводилося зручною для респондента мовою). Похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,2%.

AlphaVu є організацією, яка займається політичними дослідженнями і даними і яка розташована у Вашингтоні.

Контактна особа: Скотт Вілкінсон (Scott Wilkinson)
Телефон: (202) 460-8130
Email: scott@AlphaVu.com