Про це повідомив у коментарі для «Хвилі» лідер фракції «Реформи заради майбутнього» Ігор Рибаков.

«Бідність залишається одним із найбрутальніших порушень прав людини в Україні. На жаль, ця тривожна ситуація триває останні кілька років. Незалежно від того, хто стане уповноваженим з прав людини в результаті сьогоднішнього голосування у парламенті, боротьба з бідністю має стати одним з пріоритетних завдань нового омбудсмена», — заявив Ігор Рибаков.

«Хвиля» вже подавала матеріал про причини висування Лутковської на посду омбудсмена

Нагадаємо, що відповідно до щорічного звіту правозахисних організацій «Права людини в Україні 2011», кожний четвертий українець вважає себе бідним.

«Небезпечним є те, що бідність росте серед працюючих людей. Для подолання цієї тенденції мають бути докладені максимальні зусилля», — переконаний лідер фракції «Реформи заради майбутнього» Ігор Рибаков.

Лідер фракції констатував, що ситуація із дотримання прав людини і громадянина в Україні залишається тривожною, і в цьому оцінки міжнародних організацій та українських правозахисників та експертів збігаються.

«Голосування по кандидатурі уповноваженого з прав людини вимагає від нас виключно відповідального та продуманого рішення. Цей пост має обійняти високий професіонал. Разом з тим, людська позиція, щирість у загальнолюдських цінностях також є факторами успіху зусиль омбудсмена»,  — сказав депутат.

Ігор Рибаков повідомив, що очолювана ним депутатська фракція готова підтримати кандидатуру Валерії Лутковської.

«Враховуючи досвід, результати професійної діяльності та авторитет серед українських та європейських юристів, фракція «Реформи заради майбутнього» готова підтримати кандидатуру Валерії Лутковської», — сказав Рибаков.