У ВРУ зареєстровано законопроект № 1083 про запровадження мораторію на примусову реалізацію майна громадян за борги з житлово-комунальних послуг.

Про це  «Хвилі» повідомив один із авторів відповідного законопроекту (законопроект готували також Павловський А.М., Одарченко Ю.В., Ар′єв В.І., Андрієвський Д.Й. та Стець Ю.Я.), народний депутат України (фракція «Батьківщина» у ВРУ) Олександр Бригинець.

«Те, що  економіка України в жахливому становищі – це факт. Але влада не має жодного морального права перекладати відповідальність за свої провали і не кваліфікованість чиновників в економічній діяльності на українську громаду. Це аморально, коли влада не може забезпечити кожного українця роботою, а пенсіонерів достойною пенсією, але забирає у них квартири за те, що вони не мають можливості вчасно заплатити за комунальні послуги», — заявив  Бригинець.

Він пообіця в, що опозиція у ВРУ зробить все можливе, щоб стати на захист найменш забезпечених українців і не допустити розгулу тіньового бізнесу, мета якого забрати квартиру за борги і перепродати її «своїм людям» за меншу ціну.