«Істерика, яку вчорашня історія із 10-хвилинним затриманням Арсенія Яценюка викликала в російських та проросійських медіа, свідчить: Кремль боїться», — написала у своєму Facebook прес-секретар лідера партії «Народний фронт» Арсенія Яценюка Ольга Лаппо.

«Стільки сил і ресурсів було кинуто на дискредитацію «чеченського бойовика», стільки нових фейків було вигадано… І це  ще раз підтверджує: Кремль боїться і мстить. Мстить за ініційований урядом Яценюка позов у Стокгольмський суд, за яким «Газпром» програв Україні 56 мільярдів, за санкції проти РФ, за підписання Асоціації з ЄС, за успішно пройдений шлях до безвізового режиму з Євросоюзом для українців. А головне — за створення української армії», — написала вона.

«Це добра оцінка наших зусиль», — додала прес-секретар.

Вона підкреслила, що непорозуміння у Женевському аеропорту справді виникло через абсурдний запит росіян до Інтерполу через нібито участь Яценюка у війні в Чечні: «Інші вигадки — просто смішно. Наприклад, щодо недійсного паспорта. Арсеній Яценюк, як колишній глава МЗС, має ранг Надзвичайного і Повноважного посла. Тому користується дипломатичним паспортом пожиттєво».

«Така ж маячня — історія з нібито 50 тисячами готівки. Чергова примітивна кремлівсько-гебельсівська брехня і нісенітниця. Особливо якщо просто включити логіку, бо перевірка відбулася на паспортному контролі», — йдеться в повідомленні.

Ольга Лаппо підкреслила, що «жодних офіційних, напівофіційних чи неофіційних ділових зустрічей Яценюк там не планує»: «Це — приватна родинна поїздка».

«Така дріб‘язковість Кремля нас смішить і тішить водночас. Це означає, що діяльність Яценюка і «Народного фронту» дуже турбує ворога. Ми на правильному шляху. Стежте за офіційними заявами і не звертайте уваги на дезінформацію у сумнівних джерелах», — написала прес-секретар Арсенія Яценюка.

Нагадаємо, у березні 2017 року Єсентукський міський суд Ставропольського краю РФ оголосив про заочний арешт Арсенія Яценюка за сфальшованою справою про нібито його участь в збройних сутичках, які проходили 1994-1995 роках в районі міста Грозний в Чечні та вбивство 30-ти російських військових. Обвинувачення проходило, зокрема, за статтями УК РФ «Участь в стійкій озброєній групі (банді) або в здійснюваних нею нападах» та «Умисне вбивство при обтяжуючих обставинах».

У рамках так званої «чеченської справи Яценюка» російські слідчі знайшли фотографію членів УНА-УНСО 1992 року в Придністров’ї, на якій начебто змогли ідентифікувати Арсенія Яценюка».

Росія звернулася до Інтерполу з проханням оголосити Арсенія Яценюка в міжнародний розшук з метою арешту та його подальшої екстрадиції до Росії. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звернувся з офіційним листом до керівництва Інтерполу з проханням відхилити позов Росії. Міністерство юстиції України офіційно звернулося до всіх демократичних країн та Європейського суду з прав людини з вимогою утриматися від визнання рішень, прийнятих російською владою і судами стосовно Арсенія Яценюка. Інтерпол відмовив у клопотанні РФ як політично вмотивованому.

Арсеній Яценюк подав позов проти Росії до Європейського суду з прав людини.

 Подписывайтесь на канал «Хвилі» в Telegram, страницу «Хвилі» в Facebook

Популярные статьи сейчас

Трамп надеется, что не будет решать вопрос помощи Украине оружием

ВСУ отступают за третью линию обороны: Кирби указал на сложную ситуацию на Донбассе

Украинцам пересчитали пенсии: где просмотреть размер повышения

3000 гривен в месяц: украинцам заплатят за уход за больными родственниками

Показать еще