Про це заявив лідер партії «УДАР» Віталій Кличко в інтерв’ю виданню Bloomberg Polska.

 

«Парадоксально, але сьогодні чинна українська влада застрягла у часі і, схоже, не рухається за жодним з цих напрямків. Переважна більшість українців вважає, що Україна йде не туди. Дві третіх бажають зближення із Європою, і майже половина хоче нормальних добросусідських відносин із Росією. Для мене очевидно, що влада остаточно втратила довіру людей і зараз стоїть на місці», — наголосив політик.

Кличко зауважив — з Брюсселю все частіше чути про розчарування й втому від подій, які відбуваються в Україні. «Зауважу, що свої внутрішні проблеми ми, українці, повинні вирішувати самотужки. Тим не менш, створення повноцінної демократичної та процвітаючої України є також в інтересах ЄС», — сказав Віталій Кличко.

Політик вважає, що Україна потребує більшої уваги з боку Європи — не тільки у межах міждержавного співробітництва, але й участі ЄС у розвитку українського суспільства: «Це сприятиме інституціональним змінам, і водночас більше наголошуватиме на соціальних питаннях: контакти, освітні програми обміну, в першу чергу, для студентів та молоді. Окрім того, візова політика не повинна перешкоджати поїздкам та співробітництву між Україною та ЄС».

Лідер «УДАРу» також вважає, що має нарешті розпочатися процес ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС. «Це не варто розглядати як подарунок режиму Януковича, але угода є важливою, оскільки вона створює умови, за яких Україна може стати дійсно демократичною та процвітаючою державою. Цей процес повинен жорстко контролюватись. Наше партнерство має бути справедливим, та, за необхідності, жорстким», — сказав Кличко. Він вважає, що підтримка Європейського Союзу особливо потрібна українцям під час проведення виборів до парламенту.

«У цьому контексті я хотів би підкреслити, що наші польські колеги завжди підтримували інтеграцію України в Європу», — сказав політик. Нагадаємо, що 31 травня лідер політичної партії «УДАР» братиме участь у заході Global Forum у польському місті Вроцлав.