Політолог Сергій Таран в своєму інтерв’ю каналу Ukrlife.TV прокоментував подальше загострення у стосунках між Заходом та Росією, яке переростає в холодну війну.

Політолог відмітив, що таке протистояння буде корисним для України, оскільки воно виснажує ресурси Російської Федерації та може призвести її до колапсу, як це було із Радянським Союзом.

«Ми не ведемо війну лише за Донбас, ми ведемо війну за Україну, за її євроатлантичний вибір. Якщо ми розуміємо це, розуміємо наші пріоритети, ми повинні ставитися до реінтеграції Донбасу з метою, щоби збереглися Україна. А для цього треба підготуватися до довготривалої виснажливої війни. Під час холодної війни дуже багато країн були на кордоні з Радянським Союзом та переживали за своє майбутнє, а з деякими країнами Радянський Союз вів приховану війну і вводив туди війська. Це була дуже довга боротьба, ми повинні бути готові. Але в результаті ми отримуємо окуповані території на наших умовах. Ні на ніякі інші варіанти нам не можна іти… Холодна війна — це добре. Протистояння між Росією та Заходом не на користь Росії… Я би дуже хотів, щоб Путін втягнувся в холодну війну, щоб він якомога більше грошей інвестував в технології, які ніколи не запрацює. І для України це добре, це для нас відкриває шанс того, що війни швидше припиниться», — заявив Сергій Таран.

Подписывайтесь на канал «Хвилі» в Telegram, страницу «Хвилі» в Facebook