Він заявив, що претендентів уже представляє лідер партії «УДАР» під час свого регіонального туру. «Кличко представив громаді нашу команду на Прикарпатті, де зараз перебуває з робочим візитом», — розповів Ковальчук.

У коментарі журналістам політик зазначив, що партія «УДАР» в переговорах з представниками КОДу заявила про свою позицію висувати претендентів на всіх округах, аби перевірити їх підтримку і популярність серед виборців. Натомість, після старту виборчої кампанії має бути проведене незалежне дослідження щодо популярності кандидатів від опозиції, і лише після цього потрібно вийти на формулу «один округ — один кандидат». «Ми заявили колегам по опозиції, що наша позиція відносно мажоритарних виборів незмінна. Лише люди, а не вожді, мають визначати найдостойніших, а потім вже можна узгодити ці кандидатури на рівні політичних сил. МИ висуватимемо претендентів по всім округам, й лише коли стане очевидно, хто з них є фаворитом на окрузі, можемо узгодити, хто може бути єдиним кандидатом від «УДАРу» і опозиції. Учасники КОДу, зокрема, Фронт змін і Батьківщина, погодилися з такою пропозицією», — наголосив Ковальчук.

Він також висловив здивування коментарями деяких представників КОДу про те, що начебто партія «УДАР» узгодила якісь квоти по мажоритарним округам: «Це не відповідає дійсності. Ми завжди були проти квотного принципу, бо вважаємо його хибним. Квотний принцип вже привів до того, що парламент виявився наповнений «тушками», а не політиками. Ми не збираємось повторювати ці помилки і говоримо не про кількість округів, а про якість наших і інших кандидатів. І в цьому наша принципова відмінність з підходом КОДу», — зазначив Ковальчук і закликав колег по опозиції вже зараз відкривати свої списки мажоритарників, а не оприлюднювати «списки Кличка».

«Своїх потенціальних мажоритарників ми представимо і оголосимо самі, без дружньої допомоги інших партій. МИ їх висуваємо — нам за них вести відповідальність, тому не треба нам ані допомагати, ані заважати, це буде не по-партнерські. Тим більше, що «УДАР» інші опозиційні списки не коментує — нехай виборці і журналісти задають запитання відносно тих чи інших персон в цих списках. Ми дотримуємося принципу не поборення і закликаємо інших хоча б іноді про цей принцип згадувати. Тоді буде більше користі від спільної опозиційної справи», — наголосив керівник виборчого штабу «УДАРу».

В «УДАРі» наголошують, що і надалі відстоюватимуть позицію узгодження кандидатів за принципом «один округ — один кандидат» за умови проведення опитування в ході кампанії. «Сьогодні час оголошувати претендентів від партій», — сказав Ковальчук, і зауважив, що «УДАР» готовий не лише представити своїх потенційних претендентів виборцям, але й передати інформацію про них руху «ЧЕСНО», аби незалежні експерти висловили свою думку щодо відповідності претендентів критеріям доброчесності.