Про це йдеться у відкритому листі представників Eurasian Transition Group, текст якого можна прочитати тут.

Сам по собі цей факт — не новина. Наша так звана «опозиція» частенько просить когось вплинути на українську владу. Причому, що цікаво: кожного разу складається таке враження, що чим гірше становище в країні, тим нашим «гоп-позиціонерам» краще.

Цікаво от що. Кажуть, «донька № 1» дала доручення міжнародному департаменту маминого блоку перевірити, наскільки відповідає дійсності інформація про те, що функціонери німецького футболу гостро заявляли про можливий бойкот Євро-2012 через політичні репресії в Україні.

Насправді все не так погано. Просто менеджер дортмундської «Борусії» Ханс-Іоахим Вацке ще «думає», чи буде він відвідувати матчі з участю збірної Німеччини на території України. Політичні репресії, те-се, знаєте…

Але саме за цю тему і намагається жваво ухватитися наша опозиція, яку не знати хто очолює: перший заступник Тимошенко по блоку Олександр Турчинов чи її дочка Євгенія. Про весь німецький футбольний бомонд сказано, мабуть, дуже голосно, але…

Тему підхопили деякі українські політики: Григорій Немиря, Євгенія Тимошенко, ну і, відповідно, «в’язень-невдаха року» Качанівської колонії Сергій Власенко. Приїхавши на побачення зі своєю підзахисною (інакше чого туди пхатися?), цей товариш намагався замість виконання своїх професійних обов’язків організувати дешеву «піар-пресуху» прямо у «лігві ворога». Його, відповідно, нікуди зі слідчої кімнати не пустили, а він, бідолаха, намагався винести двері та прорватися до журналістів. А коли не вийшло, намагався зловити хоч якийсь «кайф» від свого невдалого штурму і почав скаржитися у Генпрокуратуру на порушення (???) своїх прав. Нормальний, нє?..

Хоча це лірика, а ось що кажуть злі, але поінформовані язики: названі особи напередодні березневих свят зустрічалися із представниками Посольства ФРН в Україні і намагалися схилити співрозмовників ні багато, ні мало — до фальсифікації. Кажуть, що довідка німецьких медиків, які обстежували Ю. Тимошенко, вказує лише на необхідність проведення додаткового обстеження. І все. Ніякого вивезення з колонії на лікування до Німеччини чи ще кудись.

Така несерйозна «бомага» розчарувала наших ходаків. Власенко наполегливо просив німецьких дипломатів «вплинути» на висновки медиків щодо ОБОВ’ЯЗКОВОГО виїзду «політув’язненої» до спеціального медичного закладу. Дипломати, звичайно ж, не захотіли брати на себе відповідальність за якісь зміни в Україні та намагалися уникнути якихось обіцянок. Німці розумні, на відміну від наших.

Кажуть, «політадвоката» відмова засмутила, але не зупинила. Він зустрівся з іншими представниками іноземної держави і наполягав на тому, аби у ЗМІ з’явилася інформація про те, що німецькі медики начебто наполягають на обов’язковому переведенні лідера БЮТ на лікування за межі колонії. Чіткої відповіді не дали йому і там. Я ж кажу: німці розумні.

Бог з ним, із Сергієм Володимировичем. Є завдання — буде і робота. Але чи думає хтось своєю хворою голівонькою, як впливають подібні «шоу» на і так багатостраждальний імідж держави?

Так от. Кажуть, що «біло-червоні» намагаються за участю своїх європейських лобістів організувати інформаційну кампанію, направлену на зрив Євро-2012 в Україні.

Бойкот Євро-2012 — це геніально. Якщо туди не піде «опозиція» (всі півтори сотні чи скільки їх там залишилося, депутатів БЮТ), Україна багато не втратить. Можливо, навіть виграє.

А як бути з таким фактом: 85 відсотків квитків викупили громадяни Польщі і України. Коли зірветься матч, хто поверне вболівальникам заплачені ними гроші? Про державні гроші (мільярди гривень, до речі!) можна навіть не говорити. Всі у нас розумні, знають, хто скільки і де саме «освоїв» бюджетних гривень. Про тонкощі я мовчу, бо не в курсі. Але те, що для кожного з нас своя сотня гривень (реальна!) важить набагато більше, ніж гіпотетично «розкрадені» мільярди — факт.

Популярные статьи сейчас

В Украине начало дешеветь топливо: новые цены на бензин, дизель и автогаз

Летние каникулы в школах Украины пройдут по новому графику

Пентагон обнародовал "миллиардный" пакет помощи: Украина получит ракеты ПВО, РСЗО, бронетехнику и не только

Эксперт: Строительство "черепах" - тонкий план Путина по утилизации дефицитных ресурсов Украины

Показать еще

І ще: чи думає хтось, що вкладені у Євро-2012 гроші у разі його зриву тупо вилетять у трубу?

Кажуть, керівництво «біло-червоних» розуміє, що можливий бойкот чемпіонату, а відповідно — і його зрив, негативно вплине на ЇХ рейтинг. Уболівальники — люди імпульсивні, а тут такий «облом»…

Через це люди думаючі вважають за краще не «педалювати тему» особисто, а зробити це типу чужими руками. Так і з’явився лист, про який ішлося на початку нашої політінформації. Хто його підписав? Глянемо.

Так-с… Депутат Європарламенту Елмар Брок, який упродовж двох минулих років озвучував різні відповідним чином «забарвлені» політичні заяви. Ще б пак! Злі язики кажуть, що цей громадянин вільної Європи тісно, хоч і не офіційно, співпрацює зі штабом «сердешних». Брешуть, мабуть…

Колега Елмара по цій невдячній роботі Чарльз Теннок. Теж два минулих роки не гуляв, а переживав за політичну ситуацію в Україні. Що ж іще робити? В Європі інших проблем немає, мабуть.

Ще пара-троє політиків поставили свої закарлючки під зверненням до Платіні у намаганні звільнити український народ від політичної диктатури. Єдине, що цікаво: усі вони так чи інакше пов’язані із Григорієм Немирею. Співпадіння?

Та ні. Григорій Михайлович — знана людина в Європі. Із багатьма ключовими політиками знайомий особисто. Злі язики саме йому приписують намагання використати тематику Євро для дискредитації української влади. Теж, мабуть, брешуть…

Завершуючи наше плідне спілкування, хочу поставити кілька запитань до читачів, що звикли мислити (решту прошу не хвилюватися, випити валідолу і лягати спати):

1. Дії українських «типу політиків» (а точніше — політиканів) підпадають під дію статті Кримінального кодексу під назвою «Державна зрада» чи ні?

2. Їхні дії — це, часом, не підрив економічної безпеки нашої держави?

3. Вони, що, серйозно думають, що після їх можливого повернення до влади ставлення до них буде іншим, ніж до зрадників інтересів своєї країни, які можуть міняти свою думку залежно від своїх власних інтересів?