«Я прошу Міністерство фінансів, Державну податкову адміністрацію, iншi мiнiстерства та вiдомства, яких це стосується, термiново приступити до розробки документiв, якi мають бути затвердженi пiсля набуття чинностi Податкового кодексу», – заявив вiн на засiданнi Кабiнету мiнiстрiв у середу.

При цьому прем’єр iз задоволенням вiдзначив пiдтримку податкової реформи у країнi з боку бiльшостi у Верховнiй Радi.

Вiн також наголосив на необхiдностi ретельно аналiзувати практику впровадження податкової реформи i «невiдкладно реагувати при виявленнi помилок i неточностей».

«Податковий кодекс порушує iнтереси мiльйонiв громадян. У нас – вiльна демократична країна, тому тi, хто побачив у кодексi «мiнуси», вийшли на вулицю i заявили про свою незгоду. Уряд з повагою ставиться до всiх громадян, до всiх законних iнтересiв, однак наголошує: рiшення ми ухвалюємо в iнтересах превалюючої бiльшостi суспiльства», – пояснив глава уряду, передає «Радіо Свобода»

«Це 503 сторінки економічного абсурду» – Яценюк

Тим часом лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк прогнозує після ухвалення Податкового кодексу зростання безробіття у 2011 році і втрату близько півмільйона робочих місць в Україні.

Про це заявив він у середу, виступаючи на засіданні «Уряду змін» (проект очолюваної Яценюком партії «Фронт змін»).

За його словами, Україна нині посідає п’яте місце у світі з трудової міграції, а після ухвалення Податкового кодексу може посісти третє-четверте місце, і близько півмільйона українців шукатимуть роботу за кордоном.

Загалом, характеризуючи проект Податкового кодексу, який розглядається у Верховній Раді Україні, Арсеній Яценюк наголосив: «Уряд Азарова вирішив, що основна дійна корова — це малий і середній бізнес».

Яценюк також вважає, що проект Податкового кодексу «зроблений для тих, хто має партійні квитки регіоналів». Він пояснив, що йдеться про податкові канікули для великих підприємств, акціонерами яких є члени Партії регіонів.

Крім того, за його словами, негативним є і той факт, що Податкова адміністрація «вперше за всю історію Україна» матиме право накласти арешт на будь-яке майно громадян і водночас жодної відповідальності податкова адміністрація перед платниками податків не матиме».

«Це 503 сторінки економічного абсурду», – наголосив А.Яценюк. При цьому він додав: «Цей Податковий кодекс ні що інше, як смерть для малого і середнього бізнесу, і люди, які вийшли під стіни Верховної Ради, – яскравий тому доказ».

На його переконання, цей Податковий кодекс повинен бути знятий з розгляду парламенту.

Популярные статьи сейчас

Доплаты к пенсии: кто имеет право на надбавки с марта

С 1 апреля изменят правила ввоза гуманитарки в Украину

"Должна победить": Нобелевские лауреаты призвали значительно усилить поддержку Украины, - Der Spiegel

В Госдепе прокомментировали атаки Украины на российские НПЗ

Показать еще

Верховна Рада України не повинна ухвалювати Податковий кодекс без урахування думок підприємців, заявив лiдер Української соціал-демократичної партії (УСДП) Євген Корнійчук.

«Ми закликаємо уряд i парламент прислухатися до пiдприємцiв. Тi пропозиції, які сьогодні лунають стосовно діяльності, що обкладається єдиним податком, можуть призвести до знищення малого та середнього бізнесу», – зазначив лідер УСДП пiд час зустрічі з підприємцями у середу.

Крім того, Корнійчук наголосив, що податковi нововведення можуть призвести до різкого зростання рівня безробіття в Україні.

На думку лідера УСДП, ухвалення Податкового кодексу може призвести до того, що малий i середній бізнес взагалі не платитимуть податків i «підуть в тінь», як це було в 90-тi роки.

У вівторок, попри багатотисячні мітинги протесту підприємців у Києві та в інших містах України, депутати Верховної Ради підтримали 211 із 340 статей проекту Податкового кодексу. Остаточне ухвалення документа може відбутися вже у четвер, 18 листопада.

17-11-2010 14-31