Малий та середній бізнес став досить потужною силою, яка здатна самостійно відстоювати свої права та інтереси.

Саме з метою консолідації розрізнених громадських організацій та окремих активістів підприємницького громадського руху та вироблення спільної позиції і створена асамблея ГО МСБ України.

Об’єднання відбулось навколо принципів позапартійності, рівноправності учасників, толерантності, патріотизму, колегіальності в прийнятті рішень, добровільності.

З метою уникнення вождізму та узурпації окремими особами чи угрупуваннями та використання Асамблеї в політичних чи особистих цілях закладений принцип ротації, тобто періодична передача повноважень від асамблеї до асамблеї права головування іншим регіонам.

Координаційна рада обирається громадськими організаціями від областей за регіональною ознакою і керується в своїй діяльності виключно в рамках рішень 5-ти асамблей і підзвітна виключно учасникам Асамблеї і нікому іншому.

За час роботи Асамблеї ГО МСБ України було напрацьовано багато документів, які носять системний характер і могли б стати основою для розвитку підприємницького руху так і економічних перетворень в країні. Наприклад, концепція розвитку малого та середнього бізнесу України (Касян-Вінниця), законопроект про ринки (Хмельницький-Кнець), зміни до законодавства в сфері автоперевезень (Касян Вінниця), розглянуто та підтримано принципово нову концепцію податкового кодексу, запропоновану вченими-економістами, розпочата співпраця з ними. Напрацьовано ряд економічних обґрунтувань граничного навантаження оподаткування на підприємства та громадянина державою (О Дудко-Крим) Всі ці речі, як і сама діяльність Асамблеї проводилась виключно на принципах самофінансування, на громадських засадах.

Більш детально ви можете ознайомитись з нашою діяльністю та вищеперерахованими документами на сайті  http://pidprukr.ucoz.ua/

Щодо законопроектів, які прийняті, або приймаються, Зокрема зміни щодо пенсійних зборів та особливо податкового кодексу з самого початку Асамблея займає принципову позицію -закон один для всіх і ніхто не має права його порушувати!

Закони які прийняті з порушеннями конституційних норм, особливо які порушують конституційні права громадянина в тому числі право на працю ми категорично не сприймаємо і будемо добиватися їх відміни всіма доступними для нас способами в рамках конституції України.

Наша позиція зокрема до податкового кодексу незмінна, і підкріплена рішеннями останніх трьох асамблей-такий ПК неприйнятний, бо згубний для народу України та несе загрозу Україні як державі. Косметичні правки чи привілеї найбільш активним лобістам не зможуть суттєво вплинути чи покращити цей податковий кодекс і зможуть лише відтягнути знищення для цих категорій економіки.

 

В наших рядах понад 130 ГО, кожен з яких має право вибору-бути з нами чи з іншими об’єднаннями. Ми нікому не забороняємо перебувати в кількох об’єднаннях одночасно. Але ми вимагаємо дотримання Регламенту та Принципів Асамблеї

Популярные статьи сейчас

Синоптики рассказали о погоде в апреле: выпадет ли снег в Украине

В Украине изменились правила наследования: детали нововведений

С 1 апреля изменят правила ввоза гуманитарки в Украину

НБУ может отказаться от доллара как основной курсовой валюты

Показать еще

Ми не претендуємо на роль одноосібних лідерів чи єдиних виразників інтересів всіх підприємців України,  ми готові об’єднуватись лише з однодумцями. Також зацікавлені, щоб в Україні діяли різноманітні громадські обєднання. І здорова конкуренція як в бізнесі так і в громадському русі лише на користь загальній справі.

Щодо проведення масових акцій протесту, які ініційовані або підтримані нами,  то ми вважаємо їх дуже важливим але не єдиним важелем впливу на діючі органи влади, і застосовані нами в комплексі з іншими заходами приносили неодноразово позитивні результати.

Ми не зацікавлені в роз’єднанні наших зусиль і неодноразово звертались до всіх лідерів ГО у відповідальний час забути певні протиріччя і виступити єдиним фронтом за відстоювання наших спільних інтересів.

Щодо підготовки акції 4 листопада, нами під час переговорів з іншими потенційними учасниками було висунуто дві пропозиції — акція повинна бути поза політичною і вимога повинна бути одна: «Ні!  податковому кодексу», обговорення неможливе, бо обговорювати нічого. За дану пропозицію було  проголосовано одноголосно. Було делеговано три представники від окремих об’єднань, які повинні були узгоджувати наші дії в ході підготовки та проведення мітингу.

Ми повідомляємо про наступне.

Не розуміємо логіки в одночасному категоричному спротиву прийняттю податкового кодексу і в той же час торгівлю за певні поправки до нього. Якщо він буде відхилений тоді можна буде вносити в нього пропозиції і розробляти його з нуля з урахування думки всіх, а не окремих, категорій підприємництва. Якщо він буде прийнятий з поправками то це дасть змогу говорити представникам правлячої коаліції про його легітимність,  а він не покращить суттєво економічну ситуацію в країні.

Ми проводимо ряд заходів по продовженню започаткованих асамблеєю 23 вересня 2010 р. акцій спротиву і запрошуємо всіх зацікавлених прийняти в них участь.

12 листопада нами організовується нарада із вченими-економістами та представниками Асамблеї ГО АМСБ з приводу оцінки та пропозицій щодо альтернативної концепції ПК. Просимо направити компетентних представників для участі в цій нараді. Ми сподіваємося, що нам все-таки вдасться обєднати середній клас перед загрозою такої чуми як податковий кодекс та інших наступних законопроектів, які будуть прийняті до розгяду із порушенням законодавства, які будуть на шкоду народу, які протирічатимуть розвитку підприємництва та економіки України.

Обєднуймося! Лише разом ми зможемо відстояти себе та справедливість