Коли перед обраним президентом, який прямував по булаву до парламенту самі собою почали зачинятися двері , то це жодним чином не означає, що навіть сам будинок Верховної Ради був проти цього.

І зовсім не кармічним попередженням президенту перед укладенням харківського газофлотського пакту була загибель у аварії, скоєній за участі машини швидкої допомоги, що супроводжувала кортеж глави держави до аеропорту, київського таксиста.

Вінок у парку Слави впав на голову Віктора Федоровича просто від вітру та дощу – ніяка це не прикмета. Та й мокрий вінок, усе ж не мокре рядно.

У день інавгурації Віктора Федоровича блаженнійший владика Володимир митрополит Київський і всієї України подарував новообраному гаранту перстень-печатка візантійського імператора Костянтина IX Мономаха. Ця печатка, нібито, свого часу прикрашала також руку правнука цього василевса по материнській лінії та Ярослава Мудрого по батьківській – великого князя Всеволода Володимировича. Мовляв, гарантуйте «на славу нам, на страх ворогам», православний наш президенте.

А у день, коли православна церква відзначає пам’ять іншого Костянтина – святого рівноапостольного Костянтина Великого у золотавий шпиль над куполом Верховної Ради, вдарила блискавка. Шпиль вінчає магічний пентакль – п’ятикутна зірка, що лишилася на ньому з часу СРСР. Комуністи, як і капіталістичні імперіалісти страх, як полюбляли масонську символіку. Таке от дивне поєднання символів прикрашає парламент – радянська зірка та «петлюрівсько-бандерівський» прапор.

Імператорський перстень на думку фахівців є, швидше за усе, примітивною підробкою, а от блискавка справжня.

З 1939 року, коли академік Володимир Заболотний збудував будинок Верховної Ради, блискавки жодного разу його не чіпали. А от варто було внести на розгляд під купол президентський законопроект про засади внутрішньої і зовнішньої політики, як вже й Перун Громовержець недвозначно висловив своє ставлення до гаранта. Тю, це мене занесло, я ж бо не вірю у чортівню! Просто статистика екстраординарних подій якась зловорожа до цієї влади, а статистика, це наука. Точна.

Костянтин Матвієнко для «Хвилі»